Θα αφαιρέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το μυστικό εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams που θα παραδώσουν στην Ουκρανία;

Αυτή η ερώτηση προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ενδιαφέρον στους παρατηρητές, ειδικά με την κρίση που υπάρχει σήμερα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Από: echedoros-a.gr

Είναι γνωστό ότι τα άρματα μάχης Abrams είναι από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον κόσμο και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές συγκρούσεις και πολέμους στον πλανήτη.

Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αφαιρέσουν διαβαθμισμένο εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams για να διασφαλίσουν ότι η ευαίσθητη τεχνολογία δεν θα διαρρεύσει σε κανέναν άλλο, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η USA Today.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αφαιρέσουν μυστικό εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams που θα παραδοθούν στην Ουκρανία για να μην πέσουν στα χέρια του ρωσικού στρατού.

«Αυτά τα ισχυρά άρματα μάχης δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο πεδίο της μάχης του επόμενους μήνες, λόγω του γεγονότος ότι τροποποιούνται για να αφαιρέσουν ευαίσθητες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων», αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν αρχικά να συναρμολογήσουν νέα άρματα μάχης Abrams για τους Ουκρανούς στην τελευταία τροποποίηση M1A2, αλλά αργότερα αποφασίστηκε να πάρουν τα άρματα μάχης από το Πεντάγωνο για να επιταχύνουν τις παραδόσεις και αναμένεται να μεταφερθούν μέχρι το φθινόπωρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail