20χρονη Τουρκάλα αυτοκτόνησε λέγοντας ότι δε βλέπει μέλλον υπό την κυριαρχία του AKP

Freepen.gr - Μια 20χρονη αυτοκτόνησε το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία την άφησαν σε απόγνωση και ότι δεν έβλεπε μέλλον υπό την εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανέφερε το Stockholm Center for Freedom, επικαλούμενος τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η νεαρή γυναίκα, που λεγόταν Kübra Ergin, είπε πως είχε περάσει ολόκληρη τη ζωή της υπό την εξουσία του AKP και δεν ένιωσε ποτέ ελεύθερη ως γυναίκα. «[Το AKP] έκλεψε τη νιότη μου, το μέλλον μου», είπε στο σημείωμα αυτοκτονίας της. «Αν και η οικογένειά μου πάντα με στήριζε, δεν ένιωσα ποτέ ελεύθερη. Είμαι 20 χρονών, αλλά δεν έχω τίποτα. Δεν ξέρω πώς είναι να ζεις σε μια δημοκρατία».

Εκφράζοντας ότι ένιωθε μεγάλη κοινωνική πίεση, η Εργκίν είπε πως δεν μπορούσε να φορέσει ούτε μίνι φούστα χωρίς να την κοιτάζουν στο δρόμο.

Η Εργκίν είπε ότι είχε ζητήσει ψυχολογική συμβουλευτική αλλά δεν την έκανε να νιώσει καλύτερα. Προσθέτοντας πως οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά για να της προσφέρουν όσα χρειάζεται, η Εργκίν είπε ότι η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας σήμαινε ότι μετά βίας μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα απαραίτητα για τη ζωή.

«Ο πατέρας μου δουλεύει από τις τέσσερις το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Ο καημένος», είπε στο σημείωμα. «Η μητέρα μου εργάζεται επίσης, αλλά ακόμα κι αν κάνει οικονομία για όλη της τη ζωή, δε θα μπορεί να αγοράσει σπίτι».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή της προτρέποντας τους αγαπημένους της να μην ξεχάσουν αυτήν και τα ιδανικά της, η Εργκίν είπε ότι μόνο ο θάνατος θα μπορούσε να την ελευθερώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail