«Πώς ‘σκοτώνεται’ η Ρωσία στα Βαλκάνια με 108 εκατομμύρια δολάρια»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 108 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της «κακοήθους ρωσικής επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια».

Από: echedoros.blog

Αυτό ανέφερε στην έκθεση της η Erin Maki, βοηθός επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για την Ευρώπη και την Ευρασία, αναφέρει η σερβική b92 επικαλούμενη το Sputnik.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Ρωσία θέλει να εκμεταλλευτεί τις τοπικές διαφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια για να υπονομεύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

 Η Erin Maki πιστεύει επίσης ότι η ρωσική επιρροή υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας.

Επίσης επέκρινε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Όπως είπε, ο πρόεδρος της RS «ενισχύει την επικίνδυνη συγκρουσιακή του πολιτική και απειλεί με απόσχιση».

Όπως είπε, ο Μπάιντεν ζήτησε 31 εκατομμύρια δολάρια για να μετριάσει τη ρωσική επιρροή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και να μεταρρυθμίσει τον τομέα του φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail