Η Ουκρανία παρέλαβε συστήματα αεράμυνας PATRIOT

www.army.mil
Freepen.gr - Η Ουκρανία παρέλαβε αμερικανικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Κιέβου στις 19 Απριλίου.

«Ξέρεις πώς να οραματίζεσαι ένα όνειρο; Πρέπει να το πούμε στον κόσμο και να του δώσουμε ζωή!». Ο Oleksii Reznikov, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, έγραψε σε tweet την Τετάρτη το πρωί: «Σήμερα, ο όμορφος ουρανός της Ουκρανίας γίνεται πιο ασφαλής επειδή τα συστήματα αεράμυνας Patriot έχουν φτάσει στην Ουκρανία».

Ένα σύστημα Patriot δωρήθηκε στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ένα άλλο δωρήθηκε από κοινού από τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Τα συστήματα που παρέχονται στο Κίεβο λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση απειλές αεροσκαφών με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται στο Patriot τους τελευταίους μήνες σε αυτό που αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού αποκάλεσαν μια «απολύτως γρήγορη μελέτη». Η προπόνηση ξεκίνησε στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα τον περασμένο Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο. Τα στρατεύματα ολοκλήρωσαν επίσης εκπαίδευση στην Ευρώπη μαζί με τους Ολλανδούς και Γερμανούς στρατιώτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail