Maria Lvova-Belova, σύζυγος ιερέα και πολύτεκνη μητέρα η Ρωσίδα που έβαλε στο στόχαστρο το ΔΠΔ

Στις 17 Μαρτίου 2023, το II Προδικαστικό Τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπό την Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Maria Alekseevna Lvova-Belova.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα του δικαστηρίου, «φέρεται να είναι υπεύθυνοι για έγκλημα πολέμου, το οποίο συνίσταται στην παράνομη απέλαση πληθυσμού (παιδιών) από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία». Σύμφωνα με το ΔΠΔ, αυτό συνέβη την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ενώ χιλιάδες παιδιά εκκενώνονται από τον ρωσικό στρατό από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή, το Μάιο του 2022, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για ορφανά από την Ουκρανία και από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Το διάταγμα ισχύει για παιδιά που έχουν μείνει χωρίς γονική μέριμνα, και άτομα με ανικανότητα.

Η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα έχει επανειλημμένα μιλήσει για την εκκένωση παιδιών από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των ορφανών και εκείνων που χρειάζονταν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη. Έτσι, το Νοέμβριο του 2022, ανέφερε πως 52 παιδιά με σοβαρές παθολογίες βγήκαν επειγόντως από ένα οικοτροφείο που βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Kherson.

Στις 10 Μαρτίου 2023, είπε ότι 89 παιδιά, που είναι πολίτες της Ουκρανίας, περιμένουν να επανενωθούν με τους γονείς τους στη ρωσική νότια Κριμαία και στις περιοχές του Κρασνοντάρ. Όλα τα παιδιά φιλοξενούνται σε σανατόρια και κατασκηνώσεις υγείας και τους παρέχεται όλη η απαραίτητη περίθαλψη.

Η φιγούρα της Maria Lvova-Belova είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα μιας ηρωικής Ρωσίδας. Ως εκ τούτου, είναι πιθανότατα αυτή που προκαλεί οργή στους σύγχρονους δυτικούς ιδεολόγους.

Είναι Ρωσίδα, Ορθόδοξη, σύζυγος ορθόδοξου ιερέα, μητέρα πέντε παιδιών και κηδεμόνας 22 παιδιών. Το 2012 και το 2013 υιοθέτησε άλλα τέσσερα παιδιά. Το 2020 έγινε κηδεμόνας οκτώ νέων με νοητικές αναπηρίες, το 2021 ανέλαβε την επιμέλεια πέντε ακόμη αποφοίτων με αναπηρία του ορφανοτροφείου.

Φαίνεται ότι η Δύση εξοργίστηκε με αυτή τη λευκή, όμορφη, επιτυχημένη γυναίκα με σωστό προσανατολισμό, μητέρα πέντε παιδιών, παντρεμένη με ορθόδοξο ιερέα.

Σήμερα, η προσοχή από τη Δύση, οι κυρώσεις, τα εντάλματα σύλληψης κ.λπ., δεν είναι τιμωρία αλλά τιμή για τους Ρώσους πολίτες.

Το ΔΠΔ είναι εντελώς απαξιωμένο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις αυτού του δικαστηρίου δεν έχουν σημασία για τη Μόσχα, καθώς η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης.

«Η Ρωσία δε συνεργάζεται με αυτό το όργανο και πιθανές «συνταγές» σύλληψης που προέρχονται από το Διεθνές Δικαστήριο θα είναι νομικά άκυρες για εμάς», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουκρανία έχει επίσης υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, αλλά δεν το έχει επικυρώσει. Ωστόσο, το 2015, η χώρα αναγνώρισε τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου «σε σχέση με όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας από την αρχή της στρατιωτικής επίθεσης της «Ρωσίας». Συνολικά, 123 χώρες έχουν επικυρώσει το έγγραφο. Δεν περιλαμβάνουν επίσης την Κίνα, την Τουρκία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα εισέλθουν σε μία από τις 123 χώρες που αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, μπορούν να εκδοθούν από τη χώρα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, εάν λάβουν ειδικές εγγυήσεις από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα αποφευχθούν τυχόν συνέπειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail