Εκρήγνυνται κι άλλοι λοιμοί: Marburg, H3N8, H5N1 και μια «μυστική ασθένεια» στο Μπουρούντι

pixabay
Έχει ήδη ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη παγκόσμια πανδημία; Αυτήν την στιγμή, πολλαπλά κρούσματα ανησυχούν τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Όλοι είδαμε το φόβο που προκάλεσε ο COVID, αλλά οι ασθένειες που θα συζητήσω σε αυτό το άρθρο θα μπορούσαν δυνητικά να δημιουργήσουν πολύ μεγαλύτερο πανικό εάν αρχίσουν να εξαπλώνονται γρήγορα μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς, ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει προετοιμαστεί τέλεια για μελλοντικές πανδημίες, επειδή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι τρέχουν τώρα με εξαιρετικά υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Όπως συζητώ στο τελευταίο μου βιβλίο, έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή μεγάλων επιδημιών και η ζωή δεν πρόκειται να «επιστρέψει στην κανονικότητα» σύντομα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για μένα, ένας από τους πιο τρομακτικούς λοιμούς που έχει ξεσπάσει είναι ο ιός Marburg. Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ισημερινή Γουινέα είναι ήδη νεκρά και είκοσι ακόμη άνθρωποι που είχαν «επαφές με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα» έχουν επίσης πέσει νεκροί:

Το ξέσπασμα του Marburg στην Ισημερινή Γουινέα συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη, καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε πως γνωρίζει επιβεβαιωμένα κρούσματα που η χώρα δεν έχει ακόμη αναφέρει.

Μέχρι σήμερα η Ισημερινή Γουινέα έχει αναγνωρίσει εννέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, επτά από τα οποία έχουν πεθάνει. Επιπλέον, άλλα 20 άτομα με επαφές με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πέθαναν χωρίς να υποβληθούν σε εξετάσεις. θεωρούνται πιθανές περιπτώσεις. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της επιδημίας, η οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, η κυβέρνηση άργησε να εκδώσει ενημερώσεις. Την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρχουν μη ανιχνευμένες αλυσίδες μετάδοσης.

Φαίνεται πως αυτό το ξέσπασμα στην Ισημερινή Γουινέα έχει ξεφύγει από κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό του, και αυτό είναι πραγματικά άσχημα νέα.

Εν τω μεταξύ, άνθρωποι πεθαίνουν επίσης από τον ιό Marburg στην Τανζανία:

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις έχουν μολυνθεί από τον ιό Marburg –μια εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια που μοιάζει με Έμπολα– στη βορειοδυτική περιοχή Kagera της Τανζανίας, δήλωσαν οι αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 161 άτομα έχουν εντοπιστεί ότι κινδυνεύουν να μολυνθούν μέσω του εντοπισμού επαφών και επί του παρόντος βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Αν κοιτάξετε ένα χάρτη της Αφρικής, θα δείτε πως η Ισημερινή Γουινέα βρίσκεται στη δυτική ακτή και η Τανζανία στην ανατολική ακτή.

Είτε πρόκειται για δύο άσχετα κρούσματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα, είτε το Marburg είναι πολύ πιο διαδεδομένο στην Αφρική από ό,τι μας λένε.

Θα κάνει σύντομα το άλμα και θα αρχίσει να εξαπλώνεται εκτός της αφρικανικής ηπείρου;

Νωρίτερα σήμερα, έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα πως η κυβέρνηση της Ινδονησίας προειδοποιεί τώρα τους πολίτες της να «προλάβουν τον ιό Marburg»:

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις προφυλάξεις για τη νόσο του ιού Marburg. Οι τοπικές αρχές, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, το Γραφείο Υγείας του Λιμένα, το ανθρώπινο δυναμικό υγείας και οι σχετικοί φορείς καλούνται να επαγρυπνούν έναντι του θανατηφόρου ιού.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Mohammad Syahril υπενθύμισε στην κυβέρνηση και στο κοινό να μην είναι αμέριμνοι για τον ιό. «Πρέπει να διατηρήσουμε έγκαιρη επαγρύπνηση και να προβλέψουμε την ασθένεια του ιού Marburg», δήλωσε ο Syahril σε μια δήλωση, την Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Η Ινδονησία βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

Θα θέλαμε να παρακολουθούμε στενά αυτήν την ιστορία.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία για τη γρίπη των πτηνών συνεχίζει να αυξάνεται.

Έχει ήδη σκοτώσει πάνω από 100 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες παγκοσμίως και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν πως αν αρχίσει να εξαπλώνεται ευρέως στους ανθρώπους, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι καταστροφικός:

Σύμφωνα με ένα σενάριο, οι αξιωματούχοι έχουν υποδείξει ότι ο ιός θα μπορούσε να σκοτώσει έως και το 5 τοις εκατό των ανθρώπων που μολύνονται.

Οι επιστήμονες είπαν πως αυτό ήταν σύμφωνο με το ξέσπασμα του SARS το 2002.

Αυτό, ωστόσο, είναι πολύ χαμηλότερο από τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Η γρίπη των πτηνών έχει πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας περίπου 50 τοις εκατό στους ανθρώπους.

Ας ελπίσουμε ότι η γρίπη των πτηνών δε θα γίνει πανδημία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ξέσπασμα που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσουμε.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν ένα τρίτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H3N8 σε ανθρώπους στην Κίνα:

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ένα νέο κρούσμα στον άνθρωπο του στελέχους H3N8 της γρίπης των πτηνών – την τρίτη γνωστή μόλυνση από τότε που ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους στην Κίνα πέρυσι.

Μια 56χρονη γυναίκα στο Zhongshan, μια πόλη στα νότια της χώρας, βρέθηκε θετική στον ιό αφού εκτέθηκε σε ζωντανά πουλερικά, ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα το Επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Γκουανγκντόνγκ.

Και τον περασμένο μήνα ορισμένα ανθρώπινα κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N1 στην Καμπότζη έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο:

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023, το Εθνικό Εστιακό Σημείο (NFP) των Διεθνών Κανονισμών Υγείας της Καμπότζης (IHR) ανέφερε στον ΠΟΥ ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης του ανθρώπου με τον ιό της γρίπης των πτηνών Α (H5N1). Ένα δεύτερο κρούσμα, μια οικογενειακή επαφή του πρώτου κρούσματος, αναφέρθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2023. Η έρευνα για το ξέσπασμα βρίσκεται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού της έκθεσης αυτών των δύο αναφερόμενων περιπτώσεων στον ιό.

Ίσως αυτό να μην είναι τίποτα, αλλά αρκετές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη εργαστεί για ένα εμβόλιο «για κάθε περίπτωση»:

Στελέχη της GSK Plc, της Moderna Inc και της CSL Seqirus αποκάλυψαν στο Reuters πως ήδη αναπτύσσουν ή βρίσκονται στο κατώφλι της δοκιμής ανθρώπινων εμβολίων που ταιριάζουν με αυτό το τρέχον στέλεχος ως προληπτικό μέτρο. Ομοίως, η Sanofi είναι «έτοιμη» να ξεκινήσει την παραγωγή εάν χρειαστεί.

Ξέρω ότι έχω βάλει πολλά για εσάς σε αυτό το άρθρο.

Αλλά πριν τελειώσω αυτό το κομμάτι, υπάρχει ένα ακόμη ξέσπασμα που ήθελα να αναφέρω:

Μια μυστηριώδης ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ρινορραγία σκότωσε τρεις ανθρώπους στο Μπουρούντι.

Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας - κοντά στα σύνορα με την Τανζανία και τη Ρουάντα.

Και σύμφωνα με πληροφορίες πέθαναν μέσα σε 24 ώρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους.

Μας λένε ότι αυτή η «μυστήρια ασθένεια» στο Μπουρούντι λειτουργεί πολύ όπως ο Έμπολα ή το Μάρμπουργκ, αλλά σε αυτό το σημείο οι αρχές αποκλείουν και τα δύο ως αιτία.

Αλλά αν δεν είναι Έμπολα ή Μάρμπουργκ, τι είναι;

Ας ελπίσουμε πως θα λάβουμε κάποιες απαντήσεις. Θα παρακολουθώ όλα αυτά τα κρούσματα.

Ο κόσμος μας αλλάζει.

Μια φορά κι έναν καιρό, οι μεγάλες παγκόσμιες πανδημίες ήταν λίγες.

Αλλά τώρα έχουμε μπει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή και οι τρελοί επιστήμονες συνεχίζουν να εκτελούν πολύ επικίνδυνα πειράματα σε εξαιρετικά θανατηφόρα ζωύφια σε μυστικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη.

Όπως είδαμε, είναι πολύ εύκολο για ένα σφάλμα να συμβεί.

Και αν γίνει το λάθος, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια θανάτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail