Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan: Η τρέχουσα τραπεζική κρίση "Δεν έχει τελειώσει ακόμα"

pixabay / geralt
Freepen.gr - Έχοντας προβλέψει σωστά τους «άνευ προηγουμένου» κινδύνους από τον συνδυασμό πληθωρισμού, πολέμου και COVID στην περσινή επιστολή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, βλέπει μόνο μια πολύ αμυδρή χαραμάδα για τη μελλοντική πορεία (τρέχουσα δύναμη καταναλωτή και ευκαιρίες τεχνητής νοημοσύνης) ενώ προειδοποιεί ότι Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan», φοβούμενος μια «υπερβολική αντίδραση» από τις ρυθμιστικές αρχές,

«Καθώς γράφω αυτή την επιστολή, η τρέχουσα κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει, και ακόμη και όταν είναι πίσω μας, θα υπάρξουν επιπτώσεις από αυτήν για τα επόμενα χρόνια . Αλλά το σημαντικό είναι ότι τα πρόσφατα γεγονότα δε μοιάζουν καθόλου με αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008».

Ο Dimon σπεύδει να κουνήσει το δάχτυλο της ευθύνης στις ρυθμιστικές αρχές...

"Κατά ειρωνικό τρόπο, οι τράπεζες παρακινήθηκαν να κατέχουν πολύ ασφαλείς κρατικούς τίτλους επειδή θεωρούνταν υψηλής ρευστότητας από τις ρυθμιστικές αρχές και είχαν πολύ χαμηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις", δήλωσε ο Dimon.

«Ακόμα χειρότερα», πρόσθεσε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έκανε τεστ αντοχής στις τράπεζες για το τι θα συνέβαινε καθώς τα επιτόκια ανέβαιναν.

"Αυτό δεν είναι για να απαλλάξει τη διοίκηση της τράπεζας - είναι απλώς για να καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν ήταν η καλύτερη ώρα για πολλούς παίκτες", είπε.

Επίσης προειδοποιεί για ζημιά στην «εμπιστοσύνη» στο τραπεζικό σύστημα:

« Οποιαδήποτε κρίση βλάπτει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις τράπεζές τους βλάπτει όλες τις τράπεζες – γεγονός που ήταν γνωστό ακόμη και πριν από αυτή την κρίση. Ενώ είναι αλήθεια ότι αυτή η τραπεζική κρίση «ωφέλησε» μεγαλύτερες τράπεζες λόγω της εισροής καταθέσεων που έλαβαν από μικρότερα ιδρύματα, η ιδέα ότι αυτή η κατάρρευση ήταν καλή για αυτές με οποιονδήποτε τρόπο είναι παράλογη», έγραψε ο Dimon.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail