Global Times της Κίνας: "Η ώρα μηδέν είναι κοντά!"

Freepen.gr - Τεράστιες στρατιωτικές συσσωρεύσεις, συμπεριλαμβανομένων τανκς, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, οχημάτων και εκτοξευτών πυραύλων, έχουν εντοπιστεί στις κινεζικές παράκτιες περιοχές απέναντι από την Ταϊβάν.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε: «Εάν το Πεκίνο περικυκλώσει την Ταϊβάν, η Αμερική θα εμποδίσει τη ναυτιλία από και προς την Κίνα, ειδικά το πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή».

Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping επιθεώρησε το Πολεμικό Ναυτικό της Διοίκησης του Νότιου Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Είπε πως ο κινεζικός στρατός θα πρέπει να αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην πολεμική ετοιμότητα. Πρέπει να είναι έτοιμος για πραγματικές μάχες.

Σύμφωνα με το κινεζικό CCTV, αυτό δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης επιθεώρησης σε στρατεύματα που σταθμεύουν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας.

Ο Σι είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αναλύουν και να χειρίζονται στρατιωτικά ζητήματα από πολιτική σκοπιά, να διεξάγουν στρατιωτικούς αγώνες με αποφασιστικό και ευέλικτο τρόπο και να βελτιώνουν την ικανότητα να διασφαλίζουν την έγκαιρη και κατάλληλη απάντηση σε περίπλοκες καταστάσεις.

Ζήτησε από τον στρατό να υπερασπιστεί αποφασιστικά την εδαφική κυριαρχία, τα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας και να προσπαθήσει να διατηρήσει τη συνολική σταθερότητα των γειτονικών περιοχών της χώρας.

Ο Σι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν την εκπαίδευση υπό συνθήκες μάχης, να καινοτομήσουν έννοιες μάχης και μεθόδους μάχης και εκπαίδευσης και να εντείνουν την εκπαίδευση δυνάμεων βάσει επιχειρησιακών σχεδίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail