Η Ρουμανία θα αγοράσει απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών F-35 για σημαντική αναβάθμιση της αεροπορίας της χώρας

Freepen.gr - Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της Ρουμανίας (CSAT) ενέκρινε την Τρίτη την αγορά πολεμικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς για τη Ρουμανική Πολεμική Αεροπορία, μεταδίδει το mandiner.hu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CSAT, ο εκσυγχρονισμός της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα συνεχιστεί με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35. Ο οργανισμός εθνικής ασφάλειας ανέφερε ότι τα F-35 είναι εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και έξυπνους πυραύλους υψηλής ακρίβειας. Είναι επίσης ικανά για κρυπτογραφημένη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με επίγεια αεράμυνα και άλλα αεροσκάφη, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για την απόκτηση και τη διατήρηση της αεροπορικής υπεροχής και την υπεράσπιση της κυριαρχίας του εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με το αμυντικό κατεστημένο, η Ρουμανία έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει μια αποτελεσματική και αξιόπιστη αεράμυνα ικανή να αποτρέψει πιθανή επίθεση, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να βελτιώσει την ικανότητά της να συνεργάζεται με τους συμμάχους.

Η CSAT ανέλυσε επίσης την εξέλιξη της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τις «εξωτερικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν τη δημοκρατική διαδικασία στη Μολδαβία» και εκτίμησε πως η συνέχιση της ισχυρής υποστήριξής της στην Ουκρανία και τη Μολδαβία θα συμβάλει άμεσα στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ρουμανίας.

Εάν η έγκριση ακολουθηθεί από συμφωνία, η Ρουμανία θα είναι η δεύτερη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που θα υπερηφανεύεται για τα σύγχρονα μαχητικά μετά την Πολωνία, η οποία έχει 32 κατά παραγγελία και επιπλέον σχέδια για άλλα 32.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail