Πώς θα ψηφίσει ο Έλληνας;

Μετά από αρκετές μέρες "Τοπικού γκάλοπ" δηλαδή καφενειοδρομίου και ταβερνοκατάστασης πήρα "καιρό" από τους συντοπίτες μου οι οποίοι τα τελευταία  χρόνια  έχουν την τάση να βγάζουν το ίδιο αποτέλεσμα  με την κάλπη.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Πάμε λοιπόν  στα συμπεράσματα. 

1) Ο Έλληνας δεν αλλάζει. Τέλεια και παύλα. Ούτε ατυχήματα, ούτε απάτες, ούτε καν οι εγκλεισμοί. 

2) ΌΛΟΙ μου είπαν ότι θα ψηφίσουν με βάση την τσέπη τους. Όταν λέω όλοι  το εννοώ. Όπερ σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της ιδεολογίας. 

3) Η οποία ιδεολογία έχει μείνει σε ελάχιστους άνω των 70 και σε κάποιους  κάτω των 25. Αυτό έχει σημασία.

4) Στους κάτω των 25 η ΝΔ δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα. Εκείνη ήττα θα είναι συντριπτική.  Εκεί που παίζει μπάλα μεν αλλά έχει και αντιπάλους είναι στο φάσμα 25-55. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην λεγόμενη παραγωγική  ηλικία πέφτει και κάτω από το 20%. Ενώ σε αυτήν την ηλικιακή  ζώνη το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει σε ποσοστό  πολύ πάνω από το διψήφιο. 

5) Η μεγάλη μπάλα θα παιχτεί στους 55-70 δηλαδή σε αυτούς που σήμερα τραβάνε όλο το ζόρι εξαιτίας των δανείων της χρυσής εποχής των παχιών αγελάδων. Αν αυτοί ψηφίσουν με βάση την τσέπη  (μέχρι πριν λίγα χρόνια αυτοί ήταν οι βασικοί ψηφοφόροι  της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ) τότε θα μιλήσουμε για συντριβή της ΝΔ. Κυρίως γιατί αυτοί δείχνουν και την τάση να ψηφίζουν μαζικά.

6) Τώρα πάμε σε πιο ποιοτικά δείγματα. Δηλαδή τους επαγγελματίες  και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι επαγγελματίες εστίασης στολίζουν με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα την κυβέρνηση κυρίως για τη ζημιά που έπαθαν το 2020-2021 με τους εγκλεισμούς.

Οι ιδιοκτήτες  τώρα ακινήτων είναι εξαιρετικά  διχασμένοι. Όσοι είδαν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ το εκτιμούν  πολύ αυτό. Όμως σε πολλές περιοχές οι μειώσεις εξαφανίστηκαν  λόγω αύξησης αντικειμενικών αξιών  ενώ τα νέα βάρη (πιστοποιητικά ταυτότητα κτιρίων  κλπ) έχουν προκαλέσει ένα κύμα οργής ιδιαίτερα στους επαγγελματίες εισοδηματίες και κυρίως σε όσους είναι στη βραχυχρόνια  μίσθωση. 

7) Ένα στοιχείο  από αυτά που δεν τα περιμένεις είναι η αποδοχή  της κυβέρνησης  από τους αγρότες. Περιέργως και παρότι  οι επιδοτήσεις έχουν πάρει την κατηφόρα κρατάει τη δύναμη της. Ίσως φταίει το 50% μείωση φορολογίας στις ομάδες παραγωγών.

8) Εκεί που θα πάθει πανωλεθρία η κυβέρνηση είναι στο χώρο της παιδείας και των τεχνών  όχι μόνον εξαιτίας του τελευταίου νομοσχεδίου. Οι εκπαιδευτικοί θα ρίξουν πολύ μαύρο στη ΝΔ (Το έκαναν ούτως ή άλλως αλλά εδώ μιλάμε  για τάση που οδηγεί τη ΝΔ στο συγκεκριμένο  επαγγελματικό κλάδο σε ποσοστά στο μισό και κάτω σε σχέση με γενική εκλογική δύναμη). 

9) Τις απώλειες τη ΝΔ δεν τις καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαμοιράζονται  σε πολλά κόμματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail