Η πράσινη λατρεία και το όνειδος των ανεμογεννητριών

Είναι ατελείωτα τα ψέματα της ψεύτικης επιστήμης που θέλει να μας πείσει να αποδεχθούμε τη δήθεν απειλή της κλιματικής αλλαγής – προς όφελος της βιομηχανίας των κατασκευαστών των πράσινων μηχανημάτων. Εν τούτοις, πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η πράσινη απάτη – αφού όλες οι εκθέσεις που τη συντηρούν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν τόσο αμφίβολες υποθέσεις και χρησιμοποιούν τόσο ελλαττωματικά μοντέλα που παύουν σταδιακά να πείθουν ακόμη και τους πιο αφελείς.

Από: analyst.gr /  Του Βασίλη Βιλιάρδου

.Ανάλυση

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην πράσινη απάτη (ανάλυση) – η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε, να προβάλει μία έκτακτη ανάγκη που αφορά το μέλλον του πλανήτη. Πλαισιώνει δηλαδή το θέμα με τέτοιον τρόπο που μηδενίζει την οποιαδήποτε κριτική ή σοβαρή ανάλυση – αφού είτε είναι κανείς με τον πλανήτη, είτε εναντίον του.

Ένα σημαντικό στοιχείο τώρα αυτής της εκστρατείας, είναι η κλιματική αλλαγή (ανάλυση) – η οποία με τη σειρά της προβάλλεται επίσης ως μία έκτακτη ανάγκη. Εάν εδώ ισχυρισθεί κανείς πως δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα, ότι είναι ένας μύθος που έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους, έτσι ώστε να στηρίξουν ακραίες πολιτικές, τις οποίες κανένας δεν θα αποδεχόταν διαφορετικά, το λιγότερο που θα του συμβεί θα είναι να κατηγορηθεί – μεταξύ άλλων από τους περιβαλλοντικά ευαίσθητους που έχουν εμπλακεί ακούσια στην τρομακτικά επιτυχημένη συστημική προπαγάνδα.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, υπήρξε μία ελαφρά τάση αύξησης της θερμοκρασίας από το 1985 έως περίπου το 2005, αλλά δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο – όπως δεν είναι ασυνήθιστη η μικρή τάση ψύξης, μετά το 2005. Πόσο μάλλον αφού είναι γνωστό (πηγή: Rickards) πως αυτές οι τάσεις θέρμανσης και ψύξης προκαλούνται από τους ηλιακούς κύκλους, από τα ωκεάνια ρεύματα και από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ειδικότερα, οι παραπάνω ισχυρές και πολύπλοκες δυνάμεις, μπορούν να δημιουργήσουν ζώνες επαγωγής – όπου το ζεστό πιο αλμυρό νερό, κινείται κάτω από το ψυχρότερο και πιο αλμυρό νερό, αλλάζοντας τις επιφανειακές θερμοκρασίες. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του, επηρεάζει τις θερμοκρασίες σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη – καθώς το κρύο νερό της Αρκτικής κινείται νοτιότερα.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σχέση με τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) – αφού δεν έχει ποτέ αποδειχθεί πως έχουν μετρήσιμο αντίκτυπο στο κλίμα. Αντίθετα, τα στοιχεία καταδεικνύουν έντονα ότι, οι περίοδοι υψηλών συγκεντρώσεων CO2, ακολούθησαν τις περιόδους θέρμανσης – κάτι που σημαίνει πως οι υψηλότερες συγκεντρώσεις CO2 δεν ήταν η αιτία των θερμών περιόδων, αλλά το αποτέλεσμα τους.

Στην πραγματικότητα δε, πολύ πιο ακραίες κλιματικές αλλαγές, όπως η Μικρή Εποχή των Παγετώνων και η Μεσαιωνική Περίοδος Θέρμανσης, είναι αποδεδειγμένο πως έχουν συμβεί αιώνες πριν από οποιαδήποτε βιομηχανική ή ανθρωπογενή παραγωγή CO2 ή μεθανίου – οπότε το συμπέρασμα είναι πως το CO2 είναι ένα αέριο με ελάχιστη ή με καθόλου αποδεδειγμένη επίδραση στο κλίμα.

Εν τούτοις, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν από τους φανατικούς οπαδούς της κλιματικής αλλαγής – οι οποίοι έχουν μετατρέψει την πίστη τους σε λατρεία, όπως φαίνεται καθαρά από ένα άρθρο των Times με τον τίτλο «Η περίπτωση του να κάνουμε την Ημέρα της Γης μία θρησκευτική γιορτή» (πηγή). Λογικά λοιπόν αναρωτιέται κανείς εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι απίστευτα ανόητοι, εξαπατημένοι ή εξαιρετικά αφελείς – ενδεχομένως βέβαια, ένας συνδυασμός και των τριών χαρακτηριστικών.

Οι πράσινοι λάτρεις

Συνεχίζοντας, αυτοί που πιστεύουν στην πράσινη απάτη, ισχυρίζονται πως οι ανεμογεννήτριες (ανάλυση) και τα ηλεκτρικά οχήματα, θα παρέχουν μία βιώσιμη εναλλακτική λύση που δεν θα βασίζεται στον άνθρακα, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο – κάτι που αποτελεί μία αποδεδειγμένη ανοησία.

Ειδικότερα, το συντριπτικό μέρος του ηλεκτρικού φορτίου ενός ηλεκτρικού οχήματος, προέρχεται από μονάδες καύσης πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άνθρακα – γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει μείωση των εκπομπών ρύπων με τη χρήση του. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι η μεταφορά των ρύπων, από τον κινητήρα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – με τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα να παραμένουν οι ίδιες. Εάν δε οδηγούσαν όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως θέλουν οι λάτρεις της πράσινης ενέργειας, θα κατακλυζόταν το ενεργειακό δίκτυο οποιασδήποτε χώρας – αφήνοντας τους πάντες στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα.

Από την άλλη πλευρά, τα χημικά που χρειάζονται για τις μπαταρίες, περιλαμβάνουν λίθιο, κοβάλτιο, χαλκό, νικέλιο κοκ. – ενώ η ενέργεια και το νερό που απαιτούνται για την εξόρυξη αυτών των στοιχείων, είναι μεγαλύτερα από την ηλεκτρική ενέργεια που εξοικονομείται από το τελικό προϊόν. Εκτός του ότι τώρα δημιουργούνται δηλητηριώδη υποπροϊόντα, ολόκληρη η ποσότητα λιθίου του πλανήτη δεν θα ήταν αρκετή για να κατασκευασθεί ένα μικρό μόνο μέρος των μπαταριών που απαιτούνται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, εκτός του ότι είναι μη οικονομικό και ρυπογόνο.

Εύλογα επομένως συμπεραίνεται πως πρόκειται για μία απάτη που απευθύνεται σε αφελείς, ενώ καθοδηγείται από την απληστία – από όλες αυτές τις εταιρίες που παράγουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά (εδώ υπάρχει μία ακόμη παγίδα, ανάλυση), κερδίζοντας τεράστια ποσά από τις κρατικές επιδοτήσεις, εις βάρος των φορολογουμένων. Των δύστυχων Πολιτών που δεν θα το ανεχόντουσαν, εάν δεν είχαν πεισθεί από την προπαγάνδα – έχοντας προφανώς άγνοια.

Το όνειδος των ανεμογεννητριών

Περαιτέρω, εκτός από την καταστροφή των φυσικών τοπίων της στεριάς και της θάλασσας, με τεράστιες εκτάσεις που καλύπτονται από ανεμογεννήτριες, η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν είναι τρομακτική – αφού έχουν σκοτώσει στις ΗΠΑ έναν μεγάλο αριθμό φαλαινών, φώκιες και πουλιά. Εν προκειμένω, είναι χαρακτηριστικό ένα άρθρο της New York Post – σύμφωνα με το οποίο τα εξής:

«Καθώς η κυβέρνηση Biden επιτρέπει κυριολεκτικά στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία να σκοτώνει φάλαινες υπό εξαφάνιση, υπό το πρόσχημα της σωτηρίας του πλανήτη, η «Ημέρα της Γης» έχει γυρίσει 180 μοίρες από το σημείο που ξεκίνησε – έχοντας γίνει πραγματικά οργουελική.

Έχει περάσει από το «σώστε τις φάλαινες» στο «σκότωσε τις φάλαινες» – ενώ οι πράσινες ομάδες που προωθούν την «Ημέρα της Γης» εδώ και 53 χρόνια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτήν την ατζέντα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για ένα εποικοδομητικό αύριο δήλωσε ότι, η προώθηση της κατασκευής αιολικών πάρκων γίνεται παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι φάλαινες επηρεάζονται από την προκαταρκτική ανατίναξη σόναρ που διεξάγεται στις ανεμογεννήτριες – επίσης πολλά θαλάσσια θηλαστικά που ξεβράζονται νεκρά στις παραλίες.

…Τα επόμενα δέκα χρόνια θα κατασκευασθούν πάνω από 3.000 τουρμπίνες και θα τοποθετηθούν σχεδόν 10.000 μίλια καλωδίων, σε 2,4 εκ. στρέμματα ωκεανού …Η κατασκευή θα περιλαμβάνει δεκάδες πλοία που ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες και διασχίζουν γνωστούς βιοτόπους φαλαινών – αυξάνοντας τις πιθανότητες θανατηφόρων χτυπημάτων θαλασσίων θηλαστικών (πηγή).

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία απίστευτη περιβαλλοντική υποκρισία; Πώς είναι δυνατόν να ανέχονται αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή οι άνθρωποι, από τους λάτρεις της πράσινης ενέργειας; Γιατί επιτρέπουν την κατασκευή ανεμογεννητριών, όπως στο παράδειγμα της Ελλάδας, με δεδομένη την καταστροφή που προκαλούν;

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας είναι ατελείωτα τα ψέματα της ψεύτικης επιστήμης που θέλει να μας πείσει να αποδεχθούμε τη δήθεν απειλή της κλιματικής αλλαγής – προς όφελος της βιομηχανίας των κατασκευαστών των πράσινων μηχανημάτων. Εν τούτοις, πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η πράσινη απάτη – αφού όλες οι εκθέσεις που τη συντηρούν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν τόσο αμφίβολες υποθέσεις και χρησιμοποιούν τόσο ελλαττωματικά μοντέλα που παύουν σταδιακά να πείθουν ακόμη και τους πιο αφελείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail