Κοιτάζοντας την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία — Είναι αυτό το μόνο που υπάρχει;

Αυτό το έγγραφο, με βάση αυτό που βλέπετε, φαίνεται να είναι μη ταξινομημένο. Εάν υπάρχει σήμανση ταξινόμησης στην επάνω δεξιά γωνία, καλύπτεται. Όπως μπορείτε να δείτε, παρέχει κυρίως μια σύνοψη της σύνθεσης και της διάθεσης των αμερικανικών δυνάμεων —αεροπορικών, ναυτικών και στρατιωτών— στο ευρωπαϊκό θέατρο. Υπάρχουν 92.000 στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή AOR (δηλαδή Aera of Operations), αλλά δε βρίσκονται στην Ουκρανία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η εικόνα δείχνει επίσης τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά του Jim Hoft για αυτό εδώ) και τη συνολική παρουσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που είναι 100 άτομα. Σύμφωνα με την εικόνα του εγγράφου που δημοσιεύτηκε στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει περισσότερους ανθρώπους στην Ουκρανία από το Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν 71 άτομα που αναφέρονται ως State Department (δηλαδή DoS) και 29 στρατιωτικοί. Από αυτούς τους 29, οι 14 είναι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων SOF, οι υπόλοιποι 15 αποτελούνται από τον Ακόλουθο Άμυνας (DAO), το προσωπικό του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ουσιαστικά αστυνομικούς τροχαίας που χειρίζονται τη ροή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία) και τη Μονάδα Επαύξησης Ασφάλειας Ναυτικών (MSAU), η οποία παρέχει ασφάλεια στις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Τι γίνεται με τη CIA; Ναι, υπάρχει, αλλά δεν ξέρω αν αναφέρονται στο State ή στο DOD ή και στα δύο. Η ενημερωτική διαφάνεια που απεικονίζεται παραπάνω είναι ξεκάθαρη ότι η συνολική επίσημη παρουσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι 100 ψυχές (και περιλαμβάνει τον Πρέσβη).

Δεν πιστεύω πως το προσωπικό SOF των ΗΠΑ βρίσκεται εκεί σε αποστολή μάχης. Πιθανότατα εμπλέκονται στην παροχή εκπαίδευσης για ειδικές ουκρανικές μονάδες και στην παροχή συμβουλών σε ρόλο συνδέσμου στους Διοικητές των Ουκρανικών Ταξιαρχιών που αναπτύσσονται στο ανατολικό μέτωπο. Πιστεύω ότι οι δυνάμεις SOF του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Λετονίας (LVD) και της Ολλανδίας (NLD), εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ.

Αυτό που μου προκαλεί έκπληξη είναι πως η Γαλλία και η Λετονία έχουν περισσότερο προσωπικό SOF στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Λετονία υπερτερεί της Γαλλίας με συνολικά 17 άτομα προσωπικό.

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για μια κατασκευή που έχει σκοπό να παραπλανήσει τον πραγματικό αριθμό των Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού στη χώρα. Δεν είναι αλήθεια. Ένας από τους σκοπούς της τοποθέτησης αυτού του είδους των αριθμών σε μια ενημέρωση είναι να διασφαλιστεί ότι ο Διοικητής των ευρωπαϊκών δυνάμεων των ΗΠΑ γνωρίζει πόσοι επίσημοι Αμερικανοί βρίσκονται στην Ουκρανία σε περίπτωση που διαταχθεί έκτακτη εκκένωση και ο στρατός πρέπει να τους σώσει.

Αυτή είναι απλώς μια άλλη στιγμή της Peggy Lee, δηλ. είναι αυτό το μόνο που υπάρχει; Ναί. Αυτή η διαφάνεια καταρρίπτει την ιστορία που κυκλοφορεί μεταξύ των καναλιών blogger/Telegram πωςοι Ρώσοι σκότωσαν 200 μέλη του προσωπικού του ΝΑΤΟ σε μια πυραυλική επίθεση το Μάρτιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail