Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν ενημερωτική επίθεση πριν από την επίθεση του Κιέβου στο έδαφος

Freepen.gr - Πριν από εβδομάδες, το Κίεβο δήλωσε περήφανα τη μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσή του κι ανακοίνωσε δημοσίως ημερομηνίες και άλλες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες επιχειρήσεις, αναφέρει το southfront.org.

Οι επερχόμενες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να εξαπολύσει επίθεση υποδεικνύονται από πολυάριθμες επιχειρήσεις αναγνώρισης στα πεδία μάχης, καθώς και από τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού προσωπικού και ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού σε ορισμένα τμήματα του μετώπου.

Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση αναμένεται στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, όταν ο ξηρός καιρός θα επιτρέψει στο βαρύ εξοπλισμό να μετακινηθεί στα χωράφια. Τα στρατιωτικά όπλα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης, θα φτάσουν στην πρώτη γραμμή μαζί με ουκρανικές μονάδες που έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Ο Ζελένσκι και η παρέα του εμπνεύστηκαν τόσο πολύ από την επερχόμενη επίθεση που μίλησαν για αυτό σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου, μαζί με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, αποφασίζοντας τι να κάνουν με την Κριμαία, στην οποία κανένας Ουκρανός στρατιώτης δεν έχει φτάσει ακόμη.

Ξαφνικά, την παραμονή μιας άλλης δήλωσης του Blinken πως η αντεπίθεση θα ξεκινήσει «μέσα σε λίγες εβδομάδες», διέρρευσαν μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ.

Στις 6 Απριλίου, λεπτομέρειες των επικείμενων ουκρανικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον εφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων με όπλα του ΝΑΤΟ και μονάδες προετοιμασμένες για την επίθεση, φέρεται να αποκαλύφθηκαν στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων δημιούργησε αμφιβολίες στο μυαλό των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.

Στα επίσημα έγγραφα του ΝΑΤΟ, ο ρωσικός εξοπλισμός υποδεικνύεται σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ, αλλά το κείμενο που διέρρευσε περιέχει επίσης μεταγραφή ονομάτων από τα ρωσικά στα αγγλικά. Το σύστημα NASAMS SAM είναι επίσης ανορθόγραφο πολλές φορές.

Υπάρχουν 49 σημεία ανάπτυξης του NASAMS που υποδεικνύονται στους χάρτες, ωστόσο το Κίεβο χρησιμοποιεί μόνο δύο από αυτά. Οκτώ ακόμη συστήματα συμπεριλήφθηκαν στα πακέτα USAI αν και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στον πελάτη.

Η εκπαίδευση σε γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 διεξήχθη από ουκρανικά πληρώματα από τις 4 ξεχωριστές ταξιαρχίες αρμάτων μάχης. αλλά σύμφωνα με τα έγγραφα, τα γερμανικά τανκς πήγαν στην 33η Ταξιαρχία, η οποία διαλύθηκε το 2016 και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρεία.

Μόνο 99 από τα 109 M2 Bradley που στάλθηκαν στην Ουκρανία σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στην επίθεση. Όλοι τους φέρεται να είναι εγγεγραμμένοι σε μία μόνο μονάδα.

Η τοποθεσία των ρωσικών μονάδων στο χάρτη αντιστοιχεί στις πληροφορίες που δημοσιεύονται από φιλοουκρανικές πηγές στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές απώλειες συμπίπτουν με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς υποτιμώνται σημαντικά.

Παρά τον σάλο στα MSM [συστημικά μέσα] για τα έγγραφα που διέρρευσαν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι τίποτα άλλο από μια επιχείρηση ενημέρωσης με στόχο την απόσπαση της προσοχής και τη σύγχυση του εχθρού.

Μετά από εβδομάδες έντονων δηλώσεων για την επερχόμενη επίθεση, το CNN, επικαλούμενο πηγή κοντά στον Ζελένσκι, ανέφερε ότι η Ουκρανία φέρεται να άλλαξε «κάποια στρατιωτικά σχέδια». Quod erat demonstrandum = Όπερ έδει δείξαι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail