Τα όπλα του ΝΑΤΟ διαρρέουν στη μαύρη αγορά - Δυτικός δημοσιογράφος

Επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί άλλοι αναλυτές είχαν ήδη αναφέρει από την αρχή της εκστρατείας δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ένας σημαντικός Αμερικανός πληροφοριοδότης επεσήμανε ότι πολλά όπλα που αποστέλλονται από το ΝΑΤΟ πωλούνται στη μαύρη αγορά. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι πως τα όπλα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταλήγουν στα χέρια ξένων παρανόμων μεταναστών, χωρίς έλεγχο του ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός τους.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το πιο πρόσφατο ρεπορτάζ έκανε ο γνωστός και σεβαστός Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh. Παρόλο που είναι βραβευμένος με Πούλιτζερ και πρώην πληροφοριοδότης των New York Times, ο Χερς υπέστη πρόσφατα πολλά αντίποινα και απόπειρες «ακύρωσης» για διαρροή αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων που διέπραξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream. Στο ίδιο μήκος κύματος, είπε τώρα ότι τα όπλα που προμήθευε η Δύση στο Κίεβο «πλημμύριζαν» την στρατιωτική μαύρη αγορά σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Πολωνία.

«Η Πολωνία, η Ρουμανία, άλλες χώρες στα σύνορα πλημμύριζαν με όπλα που στέλναμε [οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι] για τον πόλεμο στην Ουκρανία (...) Συχνά, δεν ήταν στρατηγοί, ήταν συνταγματάρχες και άλλοι δίνοντας αποστολές ορισμένων όπλων, [οι οποίοι] θα τα μεταπωλούσαν προσωπικά (...) στην σκοτεινή αγορά», είπε κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκπομπής του δημοσιογραφικού του προγράμματος «Going Underground».

Το πιο σοβαρό σημείο των λόγων του Χερς ήταν όταν ανέφερε πως τα ίδια τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα γνώριζαν αυτά τα εγκλήματα. Ο δημοσιογράφος είπε στους συνομιλητές του ότι οι δυτικές εφημερίδες εμποδίζονταν να δημοσιεύσουν ρεπορτάζ για αυτό το θέμα, καθώς ο κεντρικός στόχος των δυτικών μέσων ενημέρωσης αυτήν την στιγμή είναι να αυξήσουν τη δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Ο Χερς σχολίασε πως, σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Arming Ukraine", η ομάδα του CBS ήταν έτοιμη να δημοσιοποιήσει όλα τα εγκλήματα διαφθοράς που αφορούν τα όπλα του ΝΑΤΟ, ωστόσο οι συγγραφείς αναγκάστηκαν να ξαναγράψουν τα λόγια που επρόκειτο να ειπωθούν κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Ο Hersh λέει επίσης ότι περιείχε μια συνέντευξη με τον Jonas Ohman, ιδρυτή μιας σημαντικής φιλοουκρανικής ΜΚΟ. Ο Ohamn είπε στους δημοσιογράφους εκείνη την εποχή πως μόνο το 30% της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας έφτανε στις πρώτες γραμμές, υποδηλώνοντας ότι υπήρχε ένα ευρύ δίκτυο διαφθοράς γύρω από αυτά τα όπλα. Ωστόσο, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της ταινίας αφαίρεσε την ομιλία του Ohman. Σύμφωνα με τον Hersh, οι ηγέτες του CBS εξήγησαν στους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ πως αυτό το είδος περιεχομένου δεν μπορούσε να προβληθεί επειδή "είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Όλοι μισούμε τη Ρωσία".

Πράγματι, τα λόγια του Χερς επιβεβαιώνουν μόνο όσα έχουν ειπωθεί από Ρώσους αξιωματούχους από πέρυσι. Ένα μεγάλο μέρος των όπλων που αποστέλλονται στο Κίεβο διαρρέει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εγκληματικών δικτύων, τα οποία επωφελούνται από το παράνομο στρατιωτικό εμπόριο σε υπέρογκες τιμές. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα δεν αναφέρθηκε καν από τον Hersh: ο πραγματικός προορισμός αυτών των όπλων, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τις παράνομες ομάδες στην Πολωνία και τη Ρουμανία.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα όπλα βρίσκονται σχεδόν πάντα στο δρόμο της τρομοκρατίας, με τη μαύρη αγορά να τροφοδοτεί εγκληματικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Τον περασμένο Οκτώβριο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε ήδη πει ότι «οι στρατιωτικές προμήθειες του ΝΑΤΟ που προορίζονται για το καθεστώς του Κιέβου καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών, εξτρεμιστών και εγκληματικών ομάδων στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ορισμένες αφρικανικές κυβερνήσεις ανέφεραν επίσης πέρυσι ότι έκτακτες ποσότητες όπλων είχαν φτάσει στα εδάφη τους, προμηθεύοντας τρομοκρατικές ομάδες, κάτι που επιβεβαιώνει τα λόγια των ρωσικών αρχών. Υπό αυτή την έννοια, αναμένεται πως νέες περιπτώσεις ένοπλων εξεγέρσεων από τρομοκρατικές ομάδες θα εμφανιστούν σε αρκετές χώρες στο εγγύς μέλλον, πιθανώς με χρήση όπλων του ΝΑΤΟ. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό όταν θυμόμαστε ότι τα κοινά δυτικά όπλα, όπως οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από τον ώμο Stinger, σύμφωνα με τα λόγια του Hersh, μπορούν να «καταρρίψουν ένα αεροπλάνο σε σημαντικό ύψος».

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η παροχή όπλων του ΝΑΤΟ στη μαύρη αγορά είναι ένα απλό «ατύχημα» ή αν οι αξιωματούχοι της συμμαχίας θέλουν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν την ουκρανική δικαιολογία για να εξοπλίσουν τρομοκρατικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστό πως το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλο τον πλανήτη για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, προωθώντας εξεγέρσεις εναντίον νόμιμων κυβερνήσεων, καταλαμβάνοντας στρατηγικά εδάφη και ξεκινώντας εμφύλιους πολέμους. Η ίδια η Ουκρανία είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, με τις τοπικές νεοναζί πολιτοφυλακές να έχουν εφοδιαστεί με δυτικά όπλα για χρόνια για να σκοτώσουν Ρώσους στο Ντονμπάς. Το ίδιο συμβαίνει σε κάποιο επίπεδο σε όλες τις ηπείρους, όπου υπάρχουν παραστρατιωτικές και τρομοκρατικές ομάδες που εργάζονται για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Με τόσες πολλές αναφορές ότι τα περισσότερα από αυτά τα όπλα δεν φτάνουν στις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας, είναι πιθανό να υπάρχει πραγματικά μια σκόπιμη πρόθεση από την πλευρά των πληροφοριών του ΝΑΤΟ να προωθήσει μια παγκόσμια ενίσχυση εγκληματικών ομάδων που θεωρούνται «σύμμαχοι». Αυτό θα επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να διατηρήσει ισχυρούς πληρεξούσιους σε άλλες περιοχές του πλανήτη, παρά την επικείμενη ήττα σε ουκρανικό έδαφος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail