Το Ιράν έπιασε πετρελαιοφόρο που χτύπησε αλιευτικό σκάφος στη Θάλασσα του Ομάν

φωτο irna
Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κατέσχεσε ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ στη Θάλασσα του Ομάν και το κατεύθυνε προς τα χωρικά ύδατα της χώρας αφού το πλοίο χτύπησε ιρανικό σκάφος και προσπάθησε να διαφύγει παραβιάζοντας τους ναυτιλιακούς κανονισμούς, γράφει το presstv.ir.

Σύμφωνα με το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, το ξένο σκάφος συγκρούστηκε με ιρανικό αλιευτικό στον Περσικό Κόλπο αργά την Τετάρτη.

Αρκετά μέλη του πληρώματος του ιρανικού πλοίου τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ενώ δύο εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πετρελαιοφόρο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ προσπάθησε στη συνέχεια να διαφύγει από τη σκηνή κατά σοβαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και κανονισμών, οι οποίοι απαιτούν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και την παροχή κατάλληλων και επαρκών φαρμάκων στους ναυτικούς σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail