Ο γερμανικός γίγαντας που φεύγει από τη Ρωσία

φωτο: Henkel fb
Freepen.gr - Ο γερμανικός γίγαντας καταναλωτικών αγαθών Henkel AG αναμένει καθαρή οικονομική ζημία καθώς αποχωρεί από τη Ρωσία, ανακοίνωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα χωρίς να αποκαλύψει το μέγεθος της ζημιάς.  

Η Henkel αποκάλυψε την Πέμπτη ότι είχε υπογράψει συμφωνία για την πώληση της επιχείρησής της στη Ρωσία σε κοινοπραξία τοπικών επενδυτών για 54 δισεκατομμύρια ρούβλια (661 εκατομμύρια δολάρια).

Ο όμιλος περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Augment Investments, η Kismet Capital Group και η Elbrus Services. Η Henkel τόνισε πως οι αγοραστές δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από την ΕΕ ή τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είχαν «μακροχρόνιες επιχειρηματικές σχέσεις στις δυτικές χώρες». 

Σχολιάζοντας τις ζημίες που προκλήθηκαν από την έξοδο από τη Ρωσία, η εταιρεία επεσήμανε ότι το ποσό θα εξαρτηθεί από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Πρόσθεσε πως θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία στην ανακοίνωση των κερδών του πρώτου εξαμήνου τον Αύγουστο.

Ένα πρώην εργοστάσιο της Henkel στην περιοχή του Λένινγκραντ θα διατηρήσει την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας μετά την αποχώρηση του γίγαντα καταναλωτικών αγαθών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής, Ντμίτρι Γιάλοφ.  

Η Henkel, η οποία είναι σημαντικός παραγωγός προϊόντων καθαρισμού, απορρυπαντικών και κόλλας, δραστηριοποιείται στη Ρωσία για περισσότερα από 30 χρόνια και έχει λειτουργήσει 11 εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα. Ανακοίνωσε την απόσυρσή της πέρυσι μαζί με μεγάλο αριθμό άλλων δυτικών εταιρειών, μετά την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail