Το υποκείμενο κατά του Θεού στον πόλεμο την Ουκρανία

Γεννήθηκα το 1955, εννέα χρόνια μετά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Δύσης. Ένα από τα σταθερά ρεφρέν εκείνης της εποχής ήταν ο ισχυρισμός ότι τα Σοβιετικά αντιπροσώπευαν τον «άθεο» κομμουνισμό. Η ψευδής πεποίθηση συνεχίζει να πλαισιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι Αμερικανοί βλέπουν τη σύγχρονη Ρωσία - δηλαδή, είναι μια άθεη χώρα. Αλλά αυτό είναι ψέμα. Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι χριστιανικό έθνος, αλλά σέβεται και αγκαλιάζει τους μουσουλμάνους πολίτες της.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πιστεύω ότι ένας από τους ανεξιχνίαστους λόγους που η Δύση μισεί τη Ρωσία είναι επειδή η πλειοψηφία του ρωσικού λαού ασπάζεται έντονα την ανατολική ορθόδοξη θεολογία. Σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία είναι στριμωγμένη στο θέμα της ατζέντας LΒGΤQ και αμαυρώνεται από μια λεγεώνα παιδεραστών, οι Ανατολικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιμένουν ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα και ότι η oμoφυλοφιλία είναι αμαρτία.

Και η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται μια ανελέητη επίθεση από το καθεστώς του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, Μητροπολίτης Παύλος, συνελήφθη και περιορίστηκε στην κατοικία του για δύο μήνες από ουκρανικό δικαστήριο μετά την έφοδο του ανώτατου ουκρανικού οργανισμού ασφαλείας SBU στο μοναστήρι της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ το Μάρτιο.

Ο ουκρανικός στρατός συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια εκφοβισμού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας:

Το βράδυ του Πάσχα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν 20 ρουκέτες από το MLRS στο Ντόνετσκ, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της DPR στο JCCC. Υπήρχε καπνός στην περιοχή του καθεδρικού ναού του Ντόνετσκ, όπου τελούνταν λειτουργία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές στο TASS. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της περιοχής του καθεδρικού ναού στο κέντρο του Ντόνετσκ, πρόσθεσαν οι αρχές της ΛΔΔ.

https://t.me/sonar_21/1903

Στη συνέχεια, υπάρχει βίντεο με τον Επίσκοπο Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Κολομύια Νικήτα να δέχεται επίθεση στο δρόμο τη νύχτα. (Για κάποιο λόγο, το YouTube αποφάσισε ότι αυτό έχει περιορισμό ηλικίας) 

Στη συνέχεια, δύο ηλικιωμένες γυναίκες που προσπαθούν να παρακολουθήσουν μια εκκλησιαστική λειτουργία στο Κίεβο περιβάλλονται από έναν όχλο που φωνάζει: «Βαλίτσα, σταθμός, Ρωσία!» Υποθέτω ότι αυτή είναι η ουκρανική έκδοση του "Love it or Leave it". Αυτό είναι μόνο ένα ακόμη παράδειγμα της προσπάθειας της ουκρανικής κυβέρνησης να καταλάβει τις ορθόδοξες εκκλησίες σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Η προσπάθεια κατάληψης των ορθόδοξων εκκλησιών δεν περιορίζεται στο Κίεβο:


Συνδρομητές από την περιοχή αναφέρουν ότι οι Ναζί από τον «δεξιό τομέα» (67 ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας) καταλαμβάνουν εκκλησίες και ναούς στα βόρεια του Χάρκοβο.

Μεταξύ των εκκλησιών που καταλαμβάνονται από μαχητές είναι η εκκλησία της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (το χωριό Cherkasskiye Tishki) και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (το χωριό Russkaya Lozovaya).

Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν άλλο όχλο που προσπαθεί να εμποδίσει τους ενορίτες να εισέλθουν στον Καθεδρικό Ναό στο Kamianets Podilskyi:

Μια προσπάθεια κατάληψης του καθεδρικού ναού λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Kamianets-Podilskyi.

Αυτό αναφέρεται από το tg-κανάλι της UOC (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας)

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο, η αστυνομία δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις. Οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που υπερασπίζονται το ναό τους, προσπαθούν να παραδώσουν κλητεύσεις. Η Θεία Λειτουργία τελείται εντός του ναού, οι πιστοί προσεύχονται επίσης μπροστά από τον καθεδρικό ναό.

Από χθες, οι αντίπαλοι της UOC καλούν στις τοπικές σελίδες του Facebook να έρθουν στον καθεδρικό ναό για μια επίθεση. Ταυτόχρονα διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για την Εκκλησία», αναφέρεται στο μήνυμα.

Εδώ έχουμε αντιπάλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας που παρενοχλούν έναν Ιερέα που προσπαθεί να μπει σε έναν Καθεδρικό Ναό. Δέχεται σωματική επίθεση και του αρπάζουν το καλιμαύχι από το κεφάλι.

Η Δύση παραμένει σε μεγάλο βαθμό βουβή σε αυτές τις διάχυτες, κακές επιθέσεις στους Ορθόδοξους πιστούς. Είναι δαιμονικό με την πλήρη έννοια της λέξης και πολλοί από αυτούς που κάνουν αυτές τις επιθέσεις ασπάζονται τη ναζιστική ιδεολογία και τον παγανισμό. Εδώ είναι δύο ομορφιές. Ο χαιρετισμός δεν είναι τυχαίος.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Ανατολικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δέχονται επίθεση. Το ερώτημα που έχω είναι γιατί οι πολιτικοί ηγέτες στην Αμερική και την Ευρώπη μένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτήν την εκτεταμένη δίωξη;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail