Με την ατυχία του στο Σουέζ, ο Μπάιντεν φέρνει τον κόσμο κοντά στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Κάθε φορά που η κυβέρνηση Μπάιντεν αποχωρεί από τα καθήκοντά της, ο κόσμος θα έχει έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης. Σε τελική ανάλυση, ο κόσμος θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο μέρος για να ζεις από τότε που δε θα υπήρχε φόβος για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα, η Διώρυγα του Σουέζ, σύμβολο του παγκόσμιου εμπορίου, μπορεί σύντομα να γίνει μάρτυρας της έναρξης ενός καταστροφικού τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Χάρη σε, ξέρετε ποιον….

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Ερυθρά Θάλασσα και η Διώρυγα του Σουέζ είναι υψίστης σημασίας λόγω της στρατηγικής τους θέσης καθώς και της οικονομικής τους σημασίας. Το πετρέλαιο, τα εμπορεύματα και οι άνθρωποι μπορούν να μεταφερθούν πιο εύκολα χάρη στην Ερυθρά Θάλασσα, έναν κρίσιμο εμπορικό δρόμο μεταξύ της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Είναι το σπίτι σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον κόσμο και χρησιμεύει ως ζωτικός σύνδεσμος μεταξύ της Αραβικής Χερσονήσου και της ηπείρου της Αφρικής.

Εξίσου σημαντική είναι η διώρυγα του Σουέζ, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Παρακάμπτοντας το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, παρέχει έναν ταχύτερο και πιο πρακτικό εμπορικό δρόμο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Ως αποτέλεσμα, αποτελεί κρίσιμο συστατικό του παγκόσμιου εμπορίου και του εμπορίου, καθώς διαχειρίζεται περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου. Η σημασία αυτών των πλωτών οδών δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά για χώρες όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, των οποίων οι οικονομίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο. Οποιεσδήποτε διαταραχές στις δραστηριότητές τους θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες, επηρεάζοντας το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομική σταθερότητα, και ο Μπάιντεν γνωρίζει από καρδιάς αυτές τις πληροφορίες.

Πρόσφατα, ένα σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή. Οι δύο γνωστοί αντίπαλοι συνενώθηκαν. Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές πετρελαιοπαραγωγών στη Μέση Ανατολή, έθεσαν τέλος στην επί δεκαετίες διαμάχη τους επιλύοντας τις διαφορές τους. Τα έθνη συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς και να ανοίξουν ξανά πρεσβείες, επτά χρόνια μετά τη διακοπή των σχέσεών τους.

Είναι ενδιαφέρον πως η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συνάντηση στο Πεκίνο, με τη μεσολάβηση της Κίνας. Κοινή δήλωση που εκδόθηκε και από τις δύο χώρες επιβεβαίωσε την απόφασή τους να επανεκκινήσουν τις διπλωματικές σχέσεις και να ανοίξουν ξανά τις πρεσβείες εντός δύο μηνών. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στην πολιτική της Μέσης Ανατολής, η οποία εδώ και καιρό κυριαρχείται από τη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν.

Επιπλέον, σε αυτή την εξίσωση, η Συρία φαίνεται επίσης να έχει τακτοποιήσει τα αποτελέσματα και να επανέρχεται στην ύπαρξη. Η εξορία και η απομόνωση του Άσαντ έληξαν. Αυτό σημαίνει τελικά ότι τα τρία μεγάλα όπλα της Μέσης Ανατολής αναδεικνύονται ως υπαρξιακή απειλή για το παιχνίδι με το πετρέλαιο.

Αν και αυτή η επαναφορά δεν έχει δείξει ακόμη τα πραγματικά της αποτελέσματα, δεν έχει καμία διαφορά για τον θείο Τζο, ο οποίος αναδεικνύεται σε ένα κακό πάρτι. Αυτό που πρόκειται να κάνει θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο σε χάος με τις διπλωματικές σχέσεις να διακόπτονται και η πορεία προς τα εμπρός να είναι η αιματοχυσία που θα μπορούσε να ανατρέψει τον κόσμο, και αυτός είναι ένας πιθανός Παγκόσμιος Πόλεμος με τη Διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα να είναι το κόκκαλο της διαμάχης.

Ο Μπάιντεν μπλοκάρει το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα!

Σε ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης του Middle East Monitor, αποκαλύφθηκε ότι το USS Florida, ένα αμερικανικό υποβρύχιο πυρηνικών κατευθυνόμενων πυραύλων, αναχώρησε από τη Μεσόγειο Θάλασσα και έπλευσε μέσω της Διώρυγας του Σουέζ για να εισέλθει στην Ερυθρά Θάλασσα την Παρασκευή. Το υποβρύχιο εθεάθη εξοπλισμένο με καταφύγιο για υποβρύχια οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, όπως απεικονίζεται σε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε που καταγράφει το ταξίδι του μέσα από το κανάλι. Αυτή η μαγευτική σκηνή αναδεικνύει τις προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες του υποβρυχίου καθώς ενώνεται με τον Πέμπτο Στόλο των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μπαχρέιν. Προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην στρατιωτική ανάπτυξη, το CNN ανέφερε στις 31 Μαρτίου ότι μια μοίρα επιθετικών αεροσκαφών A-10 θα αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Φιλ Βεντούρα, εξήγησε πως η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου George HW Bush έλαβε εντολή να παραμείνει στη Μέση Ανατολή για να υποστηρίξει τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κεντρική Διοίκηση. Οι ΗΠΑ δικαιολόγησαν την ανάπτυξη των δυνάμεών τους και την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στις υποτιθέμενες ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο μιλά για μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πεντάγωνο τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για να σταματήσει η επέκταση του ISIS Deash. Εν μέσω των πολιτικών αναταράξεων στη Μέση Ανατολή, μια ασύμφωνη μελωδία παίζει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των αντιπάλων τους. Ο αμερικανικός στρατός αύξησε την παρουσία του στην περιοχή, αναφέροντας ως αιτία τις φερόμενες επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους. Ωστόσο, το Πεντάγωνο ακούγεται διαφορετικά, τονίζοντας την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση του ISIS [Daesh].

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την αποστολή ήττας του ISIS [Daesh] μαζί με έναν παγκόσμιο συνασπισμό στη Συρία και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε μια σειρά απρόοπτων στη Μέση Ανατολή, εάν χρειαστεί», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωση ανάπτυξης.

Παρά τις εν λόγω προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, Σύριοι και Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση. Σύριοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ πως αναπτύσσουν πολεμικά πλοία για να κλέψουν τα αποθέματά τους πετρελαίου για προσωπικό όφελος. Οι αναφορές ισχυρίζονται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει λαθραία κλεμμένο συριακό πετρέλαιο και σιτάρι σε βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Η Energy World μετέδωσε πως το Υπουργείο Πετρελαίου της Συρίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποσπούν την παραγωγή πετρελαίου της Συρίας, προκαλώντας ζημίες 107,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Η μεγάλη ανάπτυξη πλοίων του πολεμικού ναυτικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα σημαντικό γεγονός που έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Ωστόσο, πέρα ​​από την απόλυτη σημασία του βρίσκεται μια βαθύτερη συνειδητοποίηση - οι ΗΠΑ προσπαθούν σταθερά να ρυθμίσουν αυτές τις ζωτικής σημασίας θαλάσσιες οδούς, με όχι και τόσο κατάλληλο τρόπο.

Ο αποκλεισμός

Η Διώρυγα του Σουέζ και η Ερυθρά Θάλασσα είναι κρίσιμες ναυτιλιακές διαδρομές που συνδέουν την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Χρησιμεύουν ως ο συντομότερος θαλάσσιος σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, διευκολύνοντας τη μεταφορά βασικών αγαθών όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο αποκλεισμός αυτών των οδών μπορεί να διαταράξει σοβαρά το παγκόσμιο εμπόριο και να προκαλέσει οικονομική αναταραχή.

Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Διώρυγα του Σουέζ, μια βασική πλωτή οδό που συνδέει την Ανατολή και τη Δύση και εργάζονται επιμελώς προς την κατεύθυνση των στρατηγικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Στο Κέρας της Αφρικής, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Ερυθραία και προσπάθησαν να επηρεάσουν την κυβέρνηση μέσω των αντιπροσώπων της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με τις πρόσφατες αναταραχές στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά πως τα συμφέροντά τους στην περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο. Σε μια επίδειξη δύναμης, έχει ξεκινήσει ένας ναυτικός αποκλεισμός για να διεκδικήσει την αμερικανική ισχύ. Ωστόσο, οι ενέργειες του Προέδρου Μπάιντεν μπορεί να αποδειχθούν μια γλυκιά συνταγή καταστροφής. Ο αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ απλώς συνεπάγεται κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου και υποκινεί μαζικές αναταραχές. Οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος θα ήταν μάλλον σοβαρές για πολλούς.

Η ευκαιρία του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου

Ένας πιθανός αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε έθνη όπως το Ιράν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και την Ινδία, αφήνοντάς τα ανήσυχα και θυμωμένα. Η μεταφορά προϊόντων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει την Αφρική κατέστη δυνατή χάρη στη Διώρυγα του Σουέζ, μια κρίσιμη οικονομική διαδρομή που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα και την Ερυθρά Θάλασσα. Το παγκόσμιο εμπόριο θα επηρεαστεί σημαντικά από οποιαδήποτε διακοπή της ροής κυκλοφορίας του καναλιού, ειδικά για τα έθνη που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις πλωτές οδούς για εισαγωγές και εξαγωγές.

Το Ιράν, για παράδειγμα, βασίζεται κυρίως στη Διώρυγα του Σουέζ. Ένα εμπάργκο θα έβλαπτε σοβαρά την οικονομία της χώρας, η οποία ήδη υποφέρει από τις διεθνείς κυρώσεις. Ενώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά ως σημαντικός εισαγωγέας και εξαγωγέας αγαθών μέσω της διώρυγας. Μια διακοπή της ροής του εμπορίου θα προκαλούσε σοβαρές οικονομικές απώλειες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των αγαθών, επηρεάζοντας τους καταναλωτές σε ολόκληρη την ήπειρο και επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική κρίση.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, θα επηρεαστεί επίσης από οποιονδήποτε αποκλεισμό της διώρυγας του Σουέζ. Η χώρα βασίζεται στο κανάλι για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και η διακοπή της ροής της κυκλοφορίας θα προκαλούσε σημαντική αύξηση του κόστους μεταφοράς.

Συνολικά, μια τέτοια κίνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να διεκδικήσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή, προκαλώντας την απάντηση της Ρωσίας, η οποία έχει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Οι επακόλουθες εντάσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια κλιμάκωση ευρύτερης σύγκρουσης και να οδηγήσουν σε μια ευρύτερη παγκόσμια κρίση.

Μια διακοπή του παγκόσμιου εμπορίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με όλους να στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ για τις ενέργειές τους. Η τρελή εκστρατεία του Μπάιντεν στην παγκόσμια ηγεμονία πρόκειται να οδηγήσει σε διαταραχή του παγκόσμιου εμπορίου και με την επιρροή τους να μειώνεται κάθε λεπτό, είναι θέμα χρόνου να βυθιστεί ο κόσμος στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλα τα δάχτυλα θα δείχνουν προς τις ΗΠΑ για τις ενέργειές τους, αν και η αλήθεια είναι ότι ο Μπάιντεν και η ομάδα του έχουν μπερδευτεί εντελώς. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτικές, μήπως πέσουν στην ίδια παγίδα που έστησαν στον εαυτό τους. Οι συνέπειες των πράξεών τους μπορεί να είναι τρομερές και ο κόσμος μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ πραγματικά. Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι ο Μπάιντεν και οι ΗΠΑ μπορούν να συνέλθουν πριν να είναι πολύ αργά, αλλά δεδομένων των συνθηκών, η απλή σκέψη θα φαινόταν αφελής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail