Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης αλλά έχει μια σειρά από προϋποθέσεις

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα έχει μια σειρά από προϋποθέσεις, δήλωσε ο Μιχαήλ Γκαλουζίν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξή του στο RTVI.

Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για τις οποίες μπορεί να είναι δυνατή μια «συνολική, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη» στην Ουκρανία και την Ευρώπη, είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Galuzin:

  • η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
  • όλοι οι ένοπλοι σχηματισμοί πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
  • Οι ξένοι μισθοφόροι πρέπει να αποσυρθούν από το έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Galuzin επέστησε επίσης την προσοχή στο υποχρεωτικό ουδέτερο και μη μπλοκ καθεστώς της Ουκρανίας:

  • Η δημοκρατία πρέπει να αρνηθεί την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Το Κίεβο πρέπει επίσης να επιβεβαιώσει το μη πυρηνικό του καθεστώς, πρόσθεσε.

Ο Γκαλουζίν εξέφρασε επίσης τις απαιτήσεις της Μόσχας προς τη διεθνή κοινότητα. Ακριβώς όπως το Κίεβο, οι ξένες κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν τις «νέα εδαφικές πραγματικότητες», δηλαδή την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (DPR και LPR), καθώς και των περιοχών Zaporozhye και Kherson στη Ρωσία.

«Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η συμβατική και νομική βάση της Ουκρανίας με τη Ρωσία και την ΚΑΚ, καθώς και —σε βάρος της Δύσης— η μη στρατιωτική υποδομή που καταστράφηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετά το 2014», πρόσθεσε ο Μιχαήλ Γκαλουζίν.

Είναι επίσης σημαντικό για την Ουκρανία και τη Δύση να άρουν τις αντιρωσικές κυρώσεις, να αποσύρουν αγωγές, να σταματήσουν τις νομικές διαδικασίες κατά της Ρωσίας, Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail