Ο Σέρβος πρόεδρος δεσμεύεται να μην προμηθεύσει όπλα ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Ρωσία

Aleksandar Vučić/ Photo Presidency: Dimitrije Goll Aleksandar Vučić
Freepen.gr - Η Σερβία δεν θα δώσει ούτε μια σφαίρα ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Θέλω να ενισχύσω τον στρατό μας και την αμυντική μας βιομηχανία. Δε θα στείλουμε ποτέ ούτε μία σφαίρα ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Ρωσία", υποσχέθηκε.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, ότι η σερβική κυβέρνηση εξετάζει πιθανώς την παροχή φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι σερβικές αρχές αρνήθηκαν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά είπαν ότι είχαν τη στρατιωτική ικανότητα και την πολιτική βούληση να προμηθεύσουν το Κίεβο με όπλα. Το πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ωστόσο πως δεν είχε επαληθεύσει τη γνησιότητα των εγγράφων του Πενταγώνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail