Τα αντίποινα της Ρωσίας για τη «Γεωργιανή Λεγεώνα» που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ

Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας καλύπτει το θέμα των εγκλημάτων πολέμου μόνο όταν εξυπηρετεί τους σκοπούς του πληροφοριακού πολέμου για τη λυσσαλέα ρωσοφοβική ατζέντα τους. Εάν δεν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου, η πολιτική Δύση δεν διστάζει ποτέ να τα επινοήσει , όπως αποδεικνύεται από δεκαετίες (αν όχι αιώνες) προπαγάνδας, μισές αλήθειες και ακόμη και ξεκάθαρες κατασκευές, που αργότερα ουσιαστικά εδραιώθηκαν από τους λεγόμενους θεσμούς «διεθνούς δικαιοσύνης». όπως το ΔΠΔ.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Από την άλλη πλευρά, βασικές πληροφορίες για πραγματικά φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου από τους υποτελείς της, τα δορυφορικά κράτη, τις μαριονέτες και/ή την ίδια την πολιτική Δύση καταστέλλονται, παραμορφώνονται, αποδίδονται σε άλλους ή ακόμη και δικαιολογούνται πως «αξίζουν τον κόπο». Η κατανόηση αυτής της ξεδιάντροπης προπαγανδιστικής προσέγγισης δεν ήταν πιθανώς ποτέ πιο σημαντική από ό,τι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ουκρανικής σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα, στις 24 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε επιτυχώς τη θέση της «Γεωργιανής Λεγεώνας», μιας παραστρατιωτικής ή/και μισθοφορικής μονάδας εντός των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, διαβόητη για τα φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου κατά ρωσόφωνων πολιτών στην Ντονμπάς, καθώς και Ρώσων αιχμαλώτων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού στρατού, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο επίγειος υπερηχητικός πύραυλος «Iskander» χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει τη «Γεωργιανή Λεγεώνα», σκοτώνοντας δεκάδες ξένους μισθοφόρους και εθελοντές. Οι στόχοι κρατούσαν ένα τμήμα της πρώτης γραμμής στην περιφέρεια του Ντονέτσκ (περιοχή). Η "Georgian Legion" είχε τουλάχιστον 80 ανεπανόρθωτες απώλειες, από τις οποίες περίπου 60 σκοτώθηκαν σε δράση και πάνω από 20 τραυματίστηκαν σοβαρά, με τουλάχιστον 15 οχήματα να καταστραφούν.

Ενώ η «Γεωργιανή Λεγεώνα» αναφέρεται συνήθως ως μισθοφόροι από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών κρατικών και ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, οι δηλώσεις των ίδιων των μελών υποδεικνύουν πως τα χρήματα δεν είναι το πρωταρχικό τους κίνητρο, καθώς έχουν αποδείξει ότι υποκινούνται σε μεγάλο βαθμό από εξτρεμιστικές πεποιθήσεις που πιθανότατα συνορεύουν με εκείνες τρομοκρατικών ομάδων όπως το ISIS και/ή η Αλ Κάιντα. Ριζοσπαστικές ομάδες όπως η «Γεωργιανή Λεγεώνα» είναι σχεδόν βέβαιο ότι περιλαμβάνουν και μισθοφόρους, αλλά ως επί το πλείστον αποτελούνται από εξτρεμιστές. Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα και άλλες παρόμοιες ομάδες δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία τουλάχιστον από το 2014, συμπεριλαμβανομένου του πραξικοπήματος του Νεοναζιστικού Μαϊντάν που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, όπου χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν χάος και να διασφαλίσουν ότι οι διαδηλώσεις θα γίνουν βίαιες.

Αν και το όνομά της υπονοεί διαφορετικά, η "Γεωργιανική Λεγεώνα" δεν αποτελείται αποκλειστικά από Γεωργιανούς, καθώς περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ξένων (κυρίως δυτικών) υπηκόων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών. Σύμφωνα με το περσινό ρεπορτάζ του Sky News, πρόκειται για μια παραστρατιωτική μονάδα 1000 ατόμων «με έναν στόχο - την καταστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν". Οι εξτρεμιστές της "Γεωργιανής Λεγεώνας" ισχυρίζονται: «Οι Ρώσοι δεν είναι άνθρωποι... Η Ρωσία είναι τρομοκρατικό κράτος... Έχουμε λιγότερους από αυτούς εδώ, που σημαίνει λιγότερο να σκοτώνεις στο σπίτι». Μιλούν ανοιχτά για την «ανάγκη να μεγιστοποιηθούν οι ρωσικές απώλειες στο ουκρανικό μέτωπο». Ο αρχηγός της εξτρεμιστικής ομάδας Μαμούκα Μαμουλασβίλι δήλωσε επανειλημμένα πως όταν πολεμούν τους Ρώσους «δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των λεγόμενων αμάχων και της κυβέρνησης, είναι οι ίδιοι κατακτητές».

"Ναι, τους δένουμε τα χέρια και τα πόδια μερικές φορές. Μιλάω για τη γεωργιανή Λεγεώνα, δε θα πάρουμε ποτέ Ρώσους στρατιώτες. Ούτε ένας από αυτούς δε θα αιχμαλωτιστεί", δήλωσε ο Μαμουλασβίλι πέρυσι. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτές οι απειλές κάθε άλλο παρά άδειες ήταν, καθώς η «Γεωργιανή Λεγεώνα» δημοσίευσε περήφανα βίντεο με μέλη της να βασανίζουν και να σκοτώνουν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Ο ρωσικός στρατός απορρίπτει τακτικά τις επικρατούσες αναφορές προπαγάνδας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο στοχεύει περιοχές αμάχων και δηλώνει ότι καταστρέφει επιτυχώς εχθρικές μονάδες όπως η "Γεωργιανή Λεγεώνα". Σχολιάζοντας την επίθεση, ο αντιστράτηγος Konashenkov δήλωσε: «Οι εξολοθρευμένοι μαχητές της «Γεωργιανής Λεγεώνας» συμμετείχαν στα βάναυσα βασανιστήρια και δολοφονίες Ρώσων στρατιωτών κοντά στο Κίεβο τον περασμένο Μάρτιο».

Καθώς η πολιτική Δύση συνεχίζει να κλιμακώνει τη σύγκρουση, ο ρωσικός στρατός διατηρεί τα υψηλής αξίας περιουσιακά του στοιχεία. Έτσι, συστήματα όπως το «Iskander» χρησιμοποιούνται με φειδώ τους τελευταίους μήνες, καθώς η διατήρηση των αποθεμάτων τέτοιων προηγμένων όπλων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση της αποτροπής έναντι της άμεσης επίθεσης του ΝΑΤΟ λίγο πολύ ανέπαφη. Καθώς η ικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου να αμύνεται ακόμη και από βασικά όπλα μειώνεται, χρησιμοποιούνται πιο συχνά εξαιρετικά οικονομικά assets, όπως drones και drones καμικάζι. Ωστόσο, αυτό σίγουρα αποκλείεται σε περιπτώσεις υψηλών προδιαγραφών όπως η «Georgian Legion».

Από την στιγμή που αυτοί οι εξτρεμιστές που μοιάζουν με το ISIS ξεκίνησαν την αποτυχημένη εκστρατεία εκφοβισμού τους και ιδιαίτερα μετά τα προαναφερθέντα εγκλήματα πολέμου, έχουν γίνει στόχος υψηλής προτεραιότητας για τη Μόσχα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η χρήση ενός τόσο προηγμένου όπλου όπως το "Iskander" για την καταστροφή μιας σχετικά μικρής μονάδας περιστρέφεται κυρίως γύρω από την αποστολή ενός σαφούς μηνύματος σε όλους τους ριζοσπάστες εντός των δυνάμεων του καθεστώτος - τα εγκλήματα πολέμου τους δεν έχουν ξεχαστεί, πόσο μάλλον συγχωρεθεί και πως τέτοιες βάρβαρες πράξεις δε θα μείνουν ατιμώρητες. Πράγματι, η ανταπόδοση ήταν γρήγορη και, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκανε η «Γεωργιανή Λεγεώνα», δεν τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν πολίτες και αιχμάλωτοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail