Ακίνητα: Ποιες υποθέσεις μεταβιβάσεων και αγοραπωλησιών θα ελεγχθούν από την εφορία

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων και δη 2.500 παλιές και νέες υποθέσεις που θα διερευνηθούν εις βάθος.

Από: sofokleousin.gr

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες ακινήτων και δη 2.500 παλιές και νέες υποθέσεις που θα διερευνηθούν εις βάθος.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι εντός του 2023 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και μεταβιβάσεις ακινήτων, είχαν… λειψό φάκελο αλλά παρόλα αυτά η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Αυτό που διερευνήσουν οι φορο-ελεγκτικές αρχές είναι αν σ’ αυτές περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων πληρώθηκε ή όχι ο ΕΝΦΙΑ των τελευταίων 5 ετών.

Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ είναι υποχρεωτικό για κάθε μεταβίβαση ακινήτου και πιστοποιεί ότι το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει, ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμίσει ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε προηγούμενα έτη.

Στο στόχαστρο των αρχών θα μπουν και ανοιχτές υποθέσεις του 2017 για μεταβιβάσεις ακινήτων σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, με τους φορολογούμενους να μην έχουν δεχθεί την προεκτίμηση της Εφορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail