Η Λεωφόρος Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια - Οι νέες εντυπωσιακές εικόνες

Με αμείωτη ένταση προχωρά το έργο της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος, που θα σημάνει την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου με το μεγάλο πάρκο του Ελληνικού.

Από: carandmotor.gr

Την πλήρη μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου των νότιων Προαστίων θα σημάνει το “The Ellinikon”, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις αστικών υποδομών στην Ευρώπη που αναμένεται να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μικροοικονομικό επίπεδο.

Σε άμεση συνάρτηση με το The Ellinikon βρίσκονται και πολλά έργα υποδομών, με προεξάχουσα την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος όπου ήδη έχει καταγραφεί σημαντική πρόδοος.

Πρόκειται για ένα έργο που, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της επένδυσης στο Ελληνικό, θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι υπόγεια διαδρομή, η οποία θα είναι μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, θα έχει μήκος 1,5 χλμ. σε κάθε ρεύμα, 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ανώτατο όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα. Θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Στο έργο επιχειρούν 30-35 μηχανήματα και 110 άτομα. Έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50% και έχει σκυροδετηθεί το 20% του φορέα, δηλαδή 25.000 κυβικά μέτρα μπετόν από το σύνολο των 125.000.

Η υπόγεια σήραγγα κατασκευάζεται με τη μέθοδο του “cut and cover”, δηλαδή εσκαφή και επίχωση ύστερα, με οπλισμένο σκυρόδεμα και ειδικές μονώσεις ώστε να αποφεύγονται καθιζήσεις. Το τούνελ, το οποίο σχεδιάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές θα έχει ύψος 5,6-6 μέτρα.
λεωφόρος ποσειδώνος

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Ποσειδώνος, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο, υπογειοποιοποιημένο τμήμα του.

Με την υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της υφιστάμενης λεωφόρου οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργασίες στη Λεωφ. Ποσειδώνος έχουν εξάψει την περιέργεια πολλών άρτιων χειριστών drones, οι οποίοι έχουν επισκεπτεί το σημείο, εξασφαλίζοντάς μας μέσω του εξοπλισμού τους, εντυπωσιακά πλάνα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:
 

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail