Το γιουάν της Κίνας είναι πλέον το νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στη Ρωσία

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Το γιουάν της Κίνας αντικατέστησε το δολάριο ΗΠΑ ως το νόμισμα με τις περισσότερες συναλλαγές στη Ρωσία, ένα χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία που οδήγησε σε μια σειρά από δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Το γιουάν ξεπέρασε το δολάριο σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών το Φεβρουάριο για πρώτη φορά και η διαφορά έγινε πιο έντονη το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg με βάση τις ημερήσιες αναφορές συναλλαγών από το Χρηματιστήριο της Μόσχας. Πριν από την εισβολή, ο όγκος συναλλαγών του γιουάν στη ρωσική αγορά ήταν αμελητέος.

Η αλλαγή έρχεται μετά από πρόσθετες κυρώσεις φέτος που επηρέασαν τις λίγες τράπεζες στη Ρωσία που διατήρησαν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν διασυνοριακές μεταφορές σε δολάρια και άλλα νομίσματα χωρών που χαρακτηρίστηκαν «μη φιλικές» από το Κρεμλίνο. Η Raiffeisen Bank International AG, της οποίας το ρωσικό υποκατάστημα παραμένει ένας από τους κύριους αγωγούς διεθνών πληρωμών στη χώρα, ήταν μεταξύ των δανειστών που δέχθηκαν αυξημένες πιέσεις από ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές.

Το Υπουργείο Οικονομικών μετέτρεψε τις συναλλαγές του στην αγορά σε γιουάν αντί για δολάριο νωρίτερα φέτος και ανέπτυξε μια νέα δομή για το εθνικό επενδυτικό ταμείο που θα κατέχει το 60% του ενεργητικού του σε γιουάν. Η Τράπεζα της Ρωσίας καλεί τακτικά τις εταιρείες και τους πολίτες να μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο ρούβλι ή σε «φιλικά» νομίσματα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού ή παγώματος τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail