Η Κίνα εξαγριωμένη με τον Πολωνό πρωθυπουργό - Είπε ότι η Κίνα μπορεί να επιτεθεί στην Ταϊβάν «την επόμενη μέρα» αν η Ουκρανία χάσει

@PremierRP_en
Freepen.gr - Η κινεζική πρεσβεία στην Πολωνία επιτέθηκε στον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την Ουκρανία και την Ταϊβάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο think tank Atlantic Council με έδρα την Ουάσινγκτον, ο Morawiecki συνέδεσε τα ζητήματα των δύο χωρών, λέγοντας ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ζωτικής σημασίας για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, γράφει το biznesalert.pl.

«Δεν είναι δυνατόν να προστατεύσουμε την Ουκρανία σήμερα και αύριο να λέμε πως η Ταϊβάν δε μας ενδιαφέρει. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία εάν θέλουμε η Ταϊβάν να παραμείνει ανεξάρτητη. Εάν η Ουκρανία κατακτηθεί, η Κίνα θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ταϊβάν την επόμενη μέρα. Βλέπω μια πολύ ισχυρή σύνδεση, μεγάλη αλληλεξάρτηση μεταξύ της κατάστασης στην Ουκρανία και της κατάστασης στην Ταϊβάν και την Κίνα», δήλωσε ο Morawiecki στην Ουάσιγκτον.

Η κινεζική πρεσβεία στην Πολωνία δεν άργησε να αντιδράσει. «Στις 13 Απριλίου, ένας Πολωνός κυβερνητικός αξιωματούχος… συνέκρινε ανοιχτά τα ζητήματα της Ταϊβάν και της Ουκρανίας και έκανε τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, η ηπειρωτική Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν την επόμενη μέρα», ανέφερε η δήλωση.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας ως πρόσχημα για να υπονοηθεί μια σχέση με το ζήτημα της Ταϊβάν είναι πολιτική χειραγώγηση με απώτερα κίνητρα, αλόγιστη καταπάτηση της αρχής του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας και κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας» συνεχίζει η δήλωση.

Αν και η πρεσβεία δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο στο «συγκεκριμένο κρατικό αξιωματούχο της Πολωνίας» ως πρωθυπουργό της Πολωνίας στη δήλωσή της, είναι σαφές ότι το κείμενο αναφερόταν στις παρατηρήσεις του Morawiecki στην ομιλία του στην Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail