Προσοχή στη δόλια Αλβιώνα καθώς η Βρετανία αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην πολεμική πρόκληση

Photo: picryl
Η πολύκροτη αγγλοαμερικανική «ειδική σχέση» αποκτά νέο αμφίβολο νόημα καθώς η Βρετανία εμφανίζεται ως ένας έμπειρος πράκτορας προβοκάτορας για την υποκίνηση ενός ευρύτερου πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι πολεμοχαρείς Βρετανοί νομοθέτες απαιτούν αυτή την εβδομάδα μια πιο σθεναρή απάντηση του ΝΑΤΟ σχετικά με μια υποτιθέμενη «πράξη πολέμου» από τη Ρωσία στην οποία εμπλέκεται ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο της Βασιλικής Αεροπορίας και ένα ρωσικό μαχητικό.

Πρόσφατα έγγραφα που διέρρευσαν από το Πεντάγωνο έδειξαν ότι ένα βρετανικό αεροσκάφος αναγνώρισης παραλίγο να καταρριφθεί από ένα Su-27 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Μετά το περιστατικό τον περασμένο Σεπτέμβριο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποβάθμισε το συμβάν ως «τεχνική δυσλειτουργία».

Φαίνεται τώρα, ωστόσο, πως το βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135 πυροβολήθηκε από το ρωσικό τζετ, αλλά ότι ο πύραυλος αστόχησε. Μπορεί να ήταν σκόπιμη προειδοποιητική βολή καθώς το βρετανικό αεροσκάφος παρακολούθησης φέρεται να βρισκόταν κοντά στο ρωσικό έδαφος της Κριμαίας. Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί προμηθεύουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου με πληροφορίες στόχευσης. Έτσι, η Ρωσία έχει αναμφισβήτητα το δικαίωμα να λάβει αμυντικά μέτρα κατά των εμπόλεμων, όπως έκανε όταν ένα αμερικανικό drone MQ Reaper αναχαιτίστηκε τον περασμένο μήνα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν περιορίσει τις πτήσεις επιτήρησής τους στην περιοχή μετά το περιστατικό.

Τώρα που αναφέρεται πως εκτοξεύτηκε ρωσικός πύραυλος, ορισμένοι Βρετανοί πολιτικοί απαιτούν απάντηση σε «μια πράξη πολέμου».

Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί κάλλιστα να τελειώσει. Αλλά εγείρει ανησυχία ότι οι βρετανικές δυνάμεις διαδραματίζουν εμπρηστικό ρόλο στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με τη χώρα αυτή να είναι ήδη γεμάτη με ΝΑΤΟϊκά όπλα και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής γεμάτη με δυνάμεις του ΝΑΤΟ που διεξάγουν μαζικούς πολεμικούς ελιγμούς τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ο κίνδυνος για μια τυχαία ή ακόμη και σκόπιμη κλιμάκωση αυξάνεται. Δεδομένων των κοινών αμυντικών δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ, ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας αναπόφευκτα θα πυροδοτούσε τα άλλα 30 μέλη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ο προδοτικός ρόλος της Βρετανίας πρόσφατα προσέλαβε ένα χαρακτήρα ρουτίνας, υπολογισμένο στην Ουκρανία.

Καθώς το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο, το Λονδίνο είναι αυτό που φαίνεται να έχει ανεβάσει τα στάδια σε όλη τη διαδρομή. Ήταν οι Βρετανοί που έσπασαν το ταμπού σχετικά με την αποστολή τανκς στο πεδίο της μάχης όταν ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος την προμήθεια αρμάτων Challenger 2. Αυτή η κίνηση στη συνέχεια μετέθεσε το βάρος στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραχωρήσουν την προμήθεια των αρμάτων Leopard 2 και Abrams.

Στη συνέχεια, οι Βρετανοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας ότι θα προμήθευαν τις ουκρανικές δυνάμεις με βλήματα πυροβολικού με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η Ρωσία καταδίκασε αυτή την κίνηση για τους γνωστούς κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης καθώς και για την παραβίαση της γραμμής χρήσης ραδιολογικών/πυρηνικών όπλων. Η Μόσχα και άλλοι υποστηρίζουν πως οι ρουκέτες απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι μια μορφή «βρώμικης πυρηνικής βόμβας».

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την τεχνική αμφισβήτηση, η κίνηση για την προμήθεια όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου από το Λονδίνο θεωρείται ως μια ιδιαίτερα άσκοπη πρόκληση προς τη Ρωσία.

Οι πρόσφατες διαρροές του Πενταγώνου, οι οποίες φαίνεται να είναι αυθεντικές, αν και παραμορφωμένες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσαν επίσης προηγούμενους ξεχωριστούς ισχυρισμούς ότι οι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιχειρούν στο έδαφος στην Ουκρανία πολεμώντας εναντίον του ρωσικού στρατού.

Είναι σημαντικό ότι οι Βρετανοί είναι αυτοί που έχουν αναπτύξει τον μεγαλύτερο αριθμό ειδικών δυνάμεων σε σύγκριση με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Το τι κάνουν αυτοί οι κομάντο στην Ουκρανία δεν είναι ξεκάθαρο. Όπως μετέδωσε το BBC:

«Σύμφωνα με το έγγραφο, με ημερομηνία 23 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το μεγαλύτερο απόσπασμα ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία (50), ακολουθούμενο από τα άλλα κράτη του ΝΑΤΟ, τη Λετονία (17), τη Γαλλία (15), τις ΗΠΑ (14) και την Ολλανδία (1). Το έγγραφο δεν αναφέρει πού βρίσκονται οι δυνάμεις ή τι κάνουν».

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, το BBC πρόσθεσε: «Οι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούνται από πολλές ελίτ στρατιωτικές μονάδες με διακριτούς τομείς εξειδίκευσης και θεωρούνται από τις πιο ικανές στον κόσμο».

Διακεκριμένοι τομείς εξειδίκευσης, οι πιο ικανοί, πράγματι! Αυτός είναι ο κλασικός βρετανικός ευφημισμός για εσάς.

Εικάζεται ότι Βρετανοί πράκτορες βοήθησαν το ουκρανικό πυροβολικό να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye - το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης - ως τρόπο κλιμάκωσης του πολέμου.

Επίσης, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν μέλη της βρετανικής υπηρεσίας ειδικών σκαφών (SBS) που ενορχήστρωσαν τη μαζική επίθεση με drones σε ρωσικές βάσεις στην Κριμαία τον περασμένο Νοέμβριο. Η αεροπορική επιδρομή ματαιώθηκε από τις ρωσικές άμυνες, αλλά αν είχε πετύχει η απάντηση από τη Ρωσία θα ήταν γεωπολιτικά εκρηκτική.

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε πως ακόμη και πριν η Ρωσία ξεκινήσει την στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, υπήρξε μια σοβαρή πρόκληση που αφορούσε βρετανικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Το HMS Defender παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα νότια της Κριμαίας στις 23 Ιουνίου 2021. Αφού αγνόησε τις ρωσικές προφορικές προειδοποιήσεις, το βρετανικό αντιτορπιλικό πυροβολήθηκε. Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 έριξε βόμβες στην πορεία του πλοίου.

Παρόμοια με το πιο πρόσφατο περιστατικό που αφορούσε το κατασκοπευτικό αεροπλάνο RC-135 της Βασιλικής Αεροπορίας, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας προσπάθησε να υποτιμήσει το ναυτικό συμβάν. Αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε από μυστικά έγγραφα ότι το Λονδίνο προσπάθησε να προκαλέσει σκόπιμα τη Ρωσία σε ένδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, η αποτυχημένη βρετανική αυτοκρατορία έλαβε το ρόλο του κατώτερου μπάτλερ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Αυτή η ειδική σχέση περιελάμβανε το Λονδίνο να παρέχει πολιτική και διπλωματική κάλυψη στο Αμερικανό αφεντικό του, καθώς και στρατιωτικές υπηρεσίες όταν απαιτούνται για τον έναν ή τον άλλο βρώμικο πόλεμο.

Είναι αξίωμα πως μια ετοιμοθάνατη αυτοκρατορία είναι ένα επικίνδυνο θηρίο, που μπορεί να εκτοξευτεί για να σώσει τη φθίνουσα δύναμή της. Η αμερικανική αυτοκρατορία έχει φτάσει στην στιγμή του θανάτου της. Αλλά ίσως πιο επικίνδυνο από μια ετοιμοθάνατη αυτοκρατορική δύναμη είναι ένα ετοιμοθάνατο αυτοκρατορικό πλάγιο λάκτισμα.

Σήμερα, η Βρετανία είναι μια κατεστραμμένη φτωχή αποβιομηχανοποιημένη ερημιά της οποίας ο συγκλονιστικός αριθμός φτωχών μοιάζει με έναν στρατό ζωντανών νεκρών. Έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό πρώην αποικίες από παράσιτο. Αλλά υπάρχει μια πρώην αποικία – οι Ηνωμένες Πολιτείες – που μπορεί να είναι αρκετά ανόητη για να επιτρέψει στη δόλια Αλβιώνα να χειραγωγήσει έναν καταστροφικό πόλεμο.

Οι εντάσεις σχετικά με τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με τη Ρωσία είναι μια κατάσταση πυρίτιδας. Και η βρετανική ταξιαρχία βρώμικων κόλπων είναι οι παλιοί κύριοι που αξίζει να παρακολουθούνται στενά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail