Achtung – Panzer!

pixabay / SABIRAB
Όσοι Ουκρανοί στρατηγοί είναι σε θέση να ανατρέψουν τον κλόουν πρίγκιπα Ζελένσκι, θα πρέπει να διαβάσουν το Achtung – Panzer του Hanz Guderian! (Προσοχή – το Tank!), το οποίο αποτέλεσε τη βάση για το Blitzkrieg, την ιδέα του Τρίτου Ράιχ για τον πόλεμο των κεραυνών, όπου η συγκεντρωμένη χρήση τανκς, με πεζικό και αεροπορία σε στενή υποστήριξη, θα συνέτριβε γρήγορα τον εχθρό.

Declan Hayes - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτοί οι καταδικασμένοι Ουκρανοί στρατηγοί θα πρέπει επίσης να ερευνήσουν τις μεγάλες εκστρατείες που χρησιμοποίησε ο Γκούντεριαν και οι παθιασμένοι φίλοι του για τα stress test blitzkrieg. Η πρώτη τέτοια εκστρατεία ήταν το Anschluss, η προσάρτηση της Αυστρίας το Μάρτιο του 1938, όπου τα τανκς του Guderian τελείωσαν από καύσιμα ή χάλασαν και όπου η μαχητική αξία του σχηματισμού του Guderian ήταν ανύπαρκτη. Αν υπήρχαν πραγματικές μάχες, οι δυνάμεις του Guderian θα είχαν σφυροκοπηθεί, όπως ακριβώς τα ουκρανικά παντζέρ του ΝΑΤΟ μπορούν να περιμένουν να σφυροκοπηθούν καθώς θα ξυλοκοπούνται κατά μήκος του πεδίου βολής μήκους 1200 χιλιομέτρων της Ρωσίας, από τα πολωνικά σύνορα μέχρι τον Δνείπερο, μια ελαφρώς πιο επαχθής προοπτική από το να ξεπροβάλει κανείς στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία.

Το επόμενο βήμα για τον Guderian, ο οποίος κατέληξε ως Γενικός Διοικητής των δυνάμεων του Ράιχ, ήταν η ήττα της Γαλλίας, η οποία, αν και ένα λαμπρό στρατιωτικό κομμάτι, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς ο Guderian διέθεσε 1.112 από τα συνολικά 2.438 τανκς της Γερμανίας στις Αρδέννες και Meuse. Αν και ο Ναπολέων μίλησε επιδοκιμαστικά για τυχερούς στρατηγούς, ο Γκουντέριαν ήταν εξαιρετικά απερίσκεπτος και, αν η Γαλλία και οι σύμμαχοί της είχαν εφαρμόσει μια βιώσιμη αντιστρατηγική, το Ράιχ θα είχε τελειώσει το Μάιο του 1940 και όχι το Μάιο του 1945.

Αν και οι στρατηγοί της Ουκρανίας προετοιμάζουν αυτήν τη στιγμή τη δική τους επίθεση στις Αρδέννες, επειδή η Λαίδη Τύχη δεν μπορεί να κάνει θαύματα, η δική τους θα μοιάζει περισσότερο με την αυτοκτονική επίθεση των Ναζί στις Αρδέννες τον Δεκέμβριο του 1944 παρά με την προηγούμενη που αποκεφάλισε τη Γαλλία. Επειδή ο στρατός του ποδιού του Ράιχ πρόκειται να εκμηδενιστεί όταν η ετερόκλητη συλλογή τους από δωρεά panzers αρχίσει να κυλά, οι αφέντες τους στο Πεντάγωνο θα πρέπει να κατηγορηθούν ενώπιον δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου επειδή έστειλαν τα Πολωνικά και Ουκρανικά λέμινγκς τους σε σχεδόν βέβαιο θάνατο.

Εάν το ΝΑΤΟ πιστεύει πως ένας άλλος Μπαρμπαρόσα είναι στα χαρτιά, θα πρέπει να θυμηθούν πώς τελείωσε αυτή η εκστρατεία για τα panzer του Guderian και τα πληρώματά τους. Πρώτον, οι Ναζί δεν είχαν ξεκάθαρη στρατηγική, εκτός από αυτή της σφαγής των Σλάβων. Διαίρεσαν τις δυνάμεις τους, με το ένα χέρι να φτάνει στις πύλες της Μόσχας σε πολύ μεγαλύτερο χρόνο από ό,τι χρειάστηκε ο Ναπολέοντας, ο οποίος στην πραγματικότητα κατέκτησε την πόλη για όλα τα καλά που έκανε ο La Grande Armée.

Αν και το δεύτερο σκέλος κατευθύνθηκε νότια για να κατακτήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου του Καυκάσου, αυτή η εκστρατεία έδειξε την απόλυτη ανοησία της στρατηγικής του Ράιχ. Όχι μόνο οι οδομαχίες του Στάλινγκραντ ήταν ο αντίποδας του blitzkrieg, αλλά η Βέρμαχτ είχε ήδη υποστεί φρικτές απώλειες στο δρόμο της προς τα εκεί. Αν ο Μάνσταϊν και ο Πάουλους κατάφερναν με κάποιο τρόπο να πιέσουν προς τα νότια μετά το Στάλινγκραντ, τότε ο Ζούκοφ θα είχε παγιδεύσει τους πολλούς μεταξύ του Στάλινγκραντ και του Ροστόφ. Όπως ήταν, όχι μόνο κατέλαβε τα απομεινάρια του 6ου Στρατού αλλά και τα αναντικατάστατα βαριά πυροβολικά και τα άρματα πάντζερ τους. Μήνες πριν από τη συνθηκολόγηση του Πάουλους, ο Χίτλερ και η Ανώτατη Διοίκησή του γνώριζαν και οι δύο ότι αυτό το υλικό ήταν αναντικατάστατο και πως τα δικά τους υλικοτεχνικά προβλήματα θα κατέστρεφαν αυτούς και το 1000χρονο Ράιχ τους. Αλλά η λογική δεν ήταν το δυνατό χαρτί του Χίτλερ, ούτε περισσότερο του Ζελένσκι.

Το Blitzkrieg απλά δεν ταιριάζει στο ρωσικό έδαφος, το οποίο μοιάζει περισσότερο με μαραθώνιο παρά με τα αστραπιαία πολεμικά σπριντ που ταίριαξαν στη Βέρμαχτ και τους σημερινούς αντιγραφείς του ΝΑΤΟ, των οποίων το κίνητρο είναι εκείνος των βραχυπρόθεσμων πολέμων για βραχυπρόθεσμα κέρδη, όχι των μακροπρόθεσμων ή die wars που η Ρωσία βρίσκει τώρα ξανά τον εαυτό της να πολεμά στη δυτική της πλευρά. Ο πολιτικός κρατούμενος του ΝΑΤΟ Τζούλιαν Ασάνζ το επεσήμανε πριν από δέκα χρόνια σε σχέση με την εκστρατεία γενοκτονίας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου ο στόχος ήταν, όπως πάντα με τους πολιτικούς γκάνγκστερ της Αμερικής, να βγάλουν χρήματα από το αίμα άλλων, Αφγανών παιδιών σε εκείνη την περίπτωση. Ουκρανικά λέμινγκ σε αυτήν την τρέχουσα περίπτωση, αλλά όχι για να χαλάσουν τα πάντα σε τέτοιο βαθμό που η Ρωσία ή/και η Κίνα μπορεί να δαγκώσουν πίσω με έναν πραγματικά ουσιαστικό τρόπο.

Το Blitzkrieg δεν ήταν το μόνο εγκεφαλικό κύμα του Guderian. Μπορεί επίσης να λάβει τα εύσημα για τη δημιουργία του Volkssturm, της εθνικής πολιτοφυλακής του Ράιχ από ηλικιωμένους συνταξιούχους και παιδιά σχολικής ηλικίας του Χίτλερ, που κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν την τελευταία τάφρο του Ράιχ του Χίτλερ. Αν και το 3/115 Τάγμα Siemensstadt του Βερολίνου, το οποίο αποτελούσαν 770 κυρίως βετεράνοι του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, προέβαλε ηρωική αντίσταση από τις 21 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, υπέστη περισσότερους από 700 θανάτους. Παρόλο που τα παιδιά της νεολαίας του Χίτλερ άξιζαν περισσότερο από τους επαίνους του Χίτλερ στις 20 Μαρτίου 1945. Το να τους στολίσεις, να βάζεις παιδιά και ηλικιωμένους συνταξιούχους να πολεμήσουν δεν είναι μόνο έγκλημα πολέμου, αλλά και αντίθεση της βασικής στρατιωτικής στρατηγικής (για να μην πω τίποτα περί ηθικής), όπου και οι δύο ομάδες, όπως υποστήριξαν οι πιο υπεύθυνοι στρατηγοί του Ράιχ, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό εμπόδια που δεν ανήκουν πουθενά κοντά σε εμπόλεμη ζώνη.

Πράγματι, όχι μόνο αυτός ήταν ο λόγος που οι ρωσικές δυνάμεις εκκένωσαν παιδιά από τη Μαυριόπολη και άλλες ρωσικές πόλεις που απελευθέρωσαν, αλλά οι φωτογραφίες των Ουκρανών παιδιών και ηλικιωμένων συνταξιούχων που παραδόθηκαν στα στρατεύματα της Βάγκνερ είναι τόσο κατηγορητήριο για τον γκάνγκστερ Ζελένσκι όσο και ο Χίτλερ που επαινεί τις μάχες 12ετών Γερμανών έξω από το καταφύγιό του.

Το Τρίτο Ράιχ του Χίτλερ, ευτυχώς, έχει φύγει, αλλά το Ράιχ του Ζελένσκι παραμένει σαν μάστιγα στην ανθρωπότητα. Αν και η λέξη Ράιχ σημαίνει απλώς αυτοκρατορία και έτσι θα μπορούσε να αναφέρεται στο Ρωμαϊκό Ράιχ ή στο Τσαρικό ή Αμερικανικό Ράιχ, η προπαγάνδα του Χίτλερ έλεγε ότι ήταν η επιστροφή του Δεύτερου Ράιχ του Μπίσμαρκ και της πιο ιστορικά ύποπτης Πρώτης Αυτοκρατορίας της Γαλλίας και της Γερμανίας υπό τον Καρλομάγνο. Για δύο περίπου χρόνια, από την πτώση της Γαλλίας έως την πτώση του Στάλινγκραντ, οι Ναζί μπορούσαν να προβάλουν το επιχείρημα πως είχαν ένα Ράιχ, μια ισχυρή αυτοκρατορία με έναν τρομερό στρατό και βιομηχανίες για να τους προμηθεύει με οπλισμό αιχμής.

Ο μόνος ισχυρισμός που μπορούν να κάνουν οι γκάνγκστερ του Κιέβου είναι ότι αποτελούν αθύρματα του ΝΑΤΟ, πως βρίσκονται εκεί για να πεθάνουν για να ενισχύσουν τα τριμηνιαία κέρδη των εταιρειών όπλων της Αμερικής καθώς και των οικογενειών του Μπάιντεν, του Ζελένσκι και άλλων οργανωμένων εγκλημάτων που επωφελούνται από τη μεγαλοσύνη τους.

Η εκστρατεία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι βδέλυγμα, όσο βδέλυγμα ήταν η καταστροφή του Βερολίνου από τον Χίτλερ και των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων που αυτός και οι φίλοι του πέταξαν στην πυρά του.

Ο Guderian, ενδιαφέρον, τα απέφυγε όλα αυτά. Μετά τη συνθηκολόγηση του Ράιχ, ήταν ένας από τους αρκετούς κορυφαίους Γερμανούς στρατηγούς που οι ΗΠΑ περιποιήθηκαν για να μάθουν πώς να διαλύσουν καλύτερα τη Σοβιετική Ένωση και να της κλέψουν τους πόρους της. Ακριβώς όπως με τον Guderian, έτσι μπορούμε επίσης να περιμένουμε ότι το ΝΑΤΟ θα κρατήσει αρκετούς φίλους του Zelensky με αντάλλαγμα να το συμβουλεύσουν πώς να κρατήσει τον απατεώνα Assange τόσο ξεκάθαρα εκτεθειμένο.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι ο Guderian έπρεπε να βρισκόταν στο εδώλιο της Νυρεμβέργης μαζί με άλλους αξιωματούχους των Ναζί, αυτό σημαίνει πως δεν είχε νόημα για το τι έκαναν οι ΗΠΑ σε αυτές και τις σχετικές δίκες, ο κύριος σκοπός των οποίων ήταν να ποινικοποιήσουν το Γερμανικό Ανώτατο Command, που ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο από την πτώση του Ναπολέοντα έως την πτώση του Τρίτου Ράιχ. Όπως συμβαίνει με τις Φιλιππίνες, την Κούβα, το Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού οι ΗΠΑ έχουν προκαλέσει καταστάσεις, ο στόχος δεν ήταν να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να ανταμειφθούν τα θύματα. Μάλλον, στην περίπτωση της Γερμανίας, ήταν, όπως είπαν ξεκάθαρα οι ιδρυτές του ΝΑΤΟ, να κρατήσουν τη Γερμανία κάτω και τη Ρωσία έξω. Αυτός ο στόχος, καθώς και η λεηλασία που προέκυψε από αυτόν, εξηγεί όχι μόνο την πιο πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Nordstream, καθώς και τον πολλαπλασιασμό των ναζιστικών κομάντο και των πνευματικών κεφαλών στην Ουκρανία αλλά ολόκληρο τον τρόπο λειτουργίας του ΝΑΤΟ και τους ανήθικους Αμερικάνους γκάνγκστερ που το ελέγχουν.

Παρόλο που ο Guderian και οι λατρεμένοι ναζί φίλοι του στο blitzkrieg έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στο τέλος, το Τρίτο Ράιχ ήρθε να κοπεί, ακριβώς τη στιγμή που το Ράιχ του Zelensky κοιτάζει επίμονα στην άβυσσο του. Αν και η αντίσταση της Ρωσίας, της Κίνας και ορισμένων άλλων χωρών προσφέρει ελπίδα για καλύτερες, πιο ειρηνικές μέρες, αυτές οι μέρες δε θα έρθουν ποτέ μέχρι να αμυνθούν πλήρως το ΝΑΤΟ και όσοι βρίσκονται σε αυτό, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτιστικά.

Αν και οι θυσίες της Ομάδας Βάγκνερ είναι, δυστυχώς, απαραίτητο μέρος αυτής της διαδικασίας, ένα άλλο όχι ασήμαντο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να συνεχίσουν να αναλύουν τη φύση του θηρίου του ΝΑΤΟ και τις ανακυκλωμένες θεωρίες του blitzkrieg και των παρόμοιων φορέων. Ράιχ, τα οποία είναι υπεύθυνα για τόσα εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν, την Κορέα, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και ένα σωρό άλλα πολεμικά θέατρα που όλα αξίζουν την ίδια αντιμετώπισε που γνώρισαν τα panzer του Guderian.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail