Συνταγματάρχης McGregor: «Η Ρωσία συντρίβει το καθεστώς του Κιέβου»

Ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ δε χρειάζεται πολλές συστάσεις σε ανθρώπους που γνωρίζουν την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, καθώς οι πράξεις, η ακεραιότητα και η σοφία του μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς, τέτοια στελέχη απουσιάζουν πλέον σχεδόν εντελώς από την Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα το Πεντάγωνο. Έχουν αντικατασταθεί από μια πληθώρα νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που αποσκοπούσαν όχι μόνο στη διατήρηση της λεγόμενης Pax Americana, αλλά και στην επέκταση της ουσιαστικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην τελευταία του συνέντευξη με τον Dan Ball της «Real America», ο ΜακΓκρέγκορ έδωσε μια αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και των προοπτικών τους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αφού ο παρουσιαστής έκανε μια σύντομη περιγραφή της καταστροφικής κατάστασης των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την ταραγμένη κυβέρνηση Μπάιντεν, έθιξε το θέμα της διαρκώς κλιμακούμενης στρατιωτικής «βοήθειας» που στέλνει η Ουάσιγκτον στη μαχόμενη Ουκρανία με την ελπίδα εμποδίζοντας τη Ρωσία να της επιφέρει τελικά μια συντριπτική ήττα. Επεσήμανε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο μόλις ενέκρινε το τελευταίο του πακέτο «βοήθειας» ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ωθώντας το δημοσίως αποκαλυφθέν ποσό σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια των δολαρίων φορολογουμένων των ΗΠΑ για το αγαπημένο καθεστώς μαριονέτας της Ουάσιγκτον, από τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, «χωρίς τέλος εν όψει», όπως σωστά σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο Dan Ball αξιολόγησε τη συνάντηση μεταξύ του Joe Biden και του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz, σηματοδοτώντας το συμβολικό τέλος των τελευταίων υπολειμμάτων της κυριαρχίας του Βερολίνου, καθώς η Γερμανία δεσμεύτηκε να στείλει περισσότερα όπλα και κεφάλαια για το ουκρανικό καθεστώς, παρά τα τεράστια προβλήματα που αυτό προκαλεί στο εσωτερικό μέτωπο. Ο Μπαλ επεσήμανε επίσης την κραυγαλέα υποκρισία της πολιτικής Δύσης, καθώς το ΝΑΤΟ καυχιέται δημόσια για την εμπλοκή του με το καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών αποστολών όπλων και των πόρων ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης), ενώ απειλεί ανοιχτά την Κίνα σε περίπτωση που στείλει οπλισμό προς τη Ρωσία.

Πέρα από το γεγονός πως το Πεκίνο δεν έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις, ούτε υπάρχει ένδειξη ότι η Μόσχα επιθυμεί απεγνωσμένα να λάβει βοήθεια από την Κίνα, είναι προφανές πως οι ΗΠΑ έχουν χάσει τελείως την επαφή με το τι είναι η πραγματική διπλωματία. Ο παρουσιαστής αμφισβήτησε επίσης τον αντίκτυπο της «βοήθειας» που λαμβάνει το Κίεβο, αλλά προειδοποίησε ότι σίγουρα «αποσύρει το υπάρχον απόθεμα όπλων μας, κάτι που βάζει την Αμερική σε άσχημη θέση, καθώς ο Μπάιντεν εξαντλεί τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης». Η τελευταία γραμμή αναφέρεται στην αδιάκοπη κατασπατάληση του αμερικανικού SPR (Strategic Petroleum Reserve) από τον Joe Biden, το οποίο χρησιμοποιείται ενεργά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παρά το γεγονός πως ιδρύθηκε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως εθνικές φυσικές καταστροφές ή μεγάλοι πόλεμοι.

Αφού έθιξε το θέμα της αποστολής μαχητικών αεροσκαφών F-16, το ερώτημα για το οποίο ακόμη και το Πεντάγωνο είναι «τσιγκούνικο και αβέβαιο», ο Dan Ball παρουσίασε τον συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος επεσήμανε αμέσως τις εκπληκτικές απώλειες των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, «τώρα πλησιάζουν τις 200.000». Σύμφωνα με τον McGregor, αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην καταστροφική απόφαση της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το Bakhmut (Artyomovsk), με τον ρωσικό στρατό να χρησιμοποιεί την ευκαιρία να «εφαρμόσει όλους τους πυραύλους, τις ρουκέτες, τα πυρά του πυροβολικού εναντίον συγκεντρώσεων ουκρανικού πεζικού, προκαλώντας τεράστιο αριθμό θυμάτων». Δήλωσε επίσης πως η πόλη θα πέσει ούτως ή άλλως, καθιστώντας τους θανάτους χιλιάδων βίαια στρατευμένων Ουκρανών ακόμη πιο άσκοπους.

Ο McGregor αναφέρθηκε επίσης στην ολοένα και πιο τεταμένη σχέση μεταξύ του frontman του καθεστώτος του Κιέβου Volodymyr Zelensky και του Γενικού Επιτελείου του, το οποίο δικαίως είναι εξοργισμένος μαζί του επειδή δεν άκουσε την εκτίμησή τους ότι θα ήταν καλύτερα να φύγει από την πόλη και να στήσει μια νέα γραμμή άμυνας δυτικά. Ο συνταγματάρχης προειδοποίησε ότι η χούντα έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος των εφεδρειών της, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ "οι καλύτεροι στρατιώτες της είναι νεκροί, οπότε τώρα σπρώχνει αγόρια, γέρους, γυναίκες στο ρήγμα". Πρόσθεσε επίσης πως ο Ζελένσκι ουσιαστικά παραδέχεται την ήττα και χλευάζει την πολιτική Δύση, συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, «να έρθουν εδώ και να κερδίσουν τον πόλεμο για εμάς», διαφορετικά «τέλειωσε».

Για άλλη μια φορά, ο άγκυρας Dan Ball ανέφερε τα μαχητικά αεροσκάφη και το πώς οι ΗΠΑ είπαν ουσιαστικά ψέματα ότι δε θα παρείχαν συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, όπως προηγμένους πυραύλους ή τανκς, τα οποία έχουν παραδοθεί στο μεταξύ (ή πρόκειται να παραδοθούν). Ο Ball προειδοποίησε πως το ίδιο ισχύει και για τα F-16, προσθέτοντας ότι «υπάρχει τώρα μια δικομματική ώθηση στο Κογκρέσο για την αποστολή των τζετ», αλλά δήλωσε επίσης πως θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος για την εκπαίδευση πιλότων, «παρατείνοντας τη δολοφονία στην Ουκρανία».

Ο συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στρατιωτική στρατηγική, αλλά μόνο μέσα ενημέρωσης για να πείσουν τους πάντες πως το Κίεβο υποτίθεται ότι κερδίζει. Καθώς ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως αυτή η αφήγηση έχει μειωθεί σχεδόν στο τίποτα και καθώς οι απώλειες συσσωρεύονται, το καθεστώς του Κιέβου αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει εργολάβους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι προσωπικό του ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει πως εάν σταλούν F-16 , θα απαιτούσαν Αμερικανούς/νατοϊκούς πιλότους να τα πετάξουν. Ο ΜακΓκρέγκορ προειδοποίησε ότι «αυτή είναι τώρα μια αργή διολίσθηση στον [παγκόσμιο] πόλεμο για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά εδώ και πολύ καιρό» και πως οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες είτε με την παραδοχή της αποτυχίας είτε με την πίεση για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο Ball και ο McGregor συζήτησαν το θέμα μιας κλιμακούμενης εκστρατείας παραπληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, με τον συνταγματάρχη να επισημαίνει ότι η Ουάσιγκτον DC το κάνει αυτό εδώ και δεκαετίες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθούσε όχι μόνο να δικαιολογήσει, αλλά και να επαινέσει την επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον του κόσμου, αναφέροντας συγκεκριμένα τη Βοσνία, το Ιράκ και την κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. Ωστόσο, ο ΜακΓκρέγκορ δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης αναγκάζονται πλέον να παραδεχτούν πως «το βάρος του ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και η στρατιωτική τους ισχύς γενικότερα, συνθλίβει τους Ουκρανούς».

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα προς τους τηλεθεατές είναι πως «καμία ουκρανική ανδρεία δεν πρόκειται να αντισταθεί στη [ρωσική] δύναμη πυρός» και οι άνθρωποι πρέπει να διαβάζουν μεταξύ των γραμμών και πως «το μήνυμα είναι ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει». Ο συνταγματάρχης επεσήμανε περαιτέρω πως η κυβέρνηση Μπάιντεν σίγουρα το γνωρίζει αυτό, με την πρόσφατη συνάντηση Μπλίνκεν-Λαβρόφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδία να το καταδεικνύει τέλεια. Ο McGregor πιστεύει πως "οι απειλές μας δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία" και ότι αυτή η συμπεριφορά" θέτει τα πάντα σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών". Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί για το πολιτικό της μέλλον, επομένως αρνείται να παραδεχτεί την πραγματικότητα και τελικά να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα έπαιρνε τη Ρωσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail