Το Ιράν φούλαρε με πυραύλους και drones καμικάζι μεγάλου βεληνεκούς το νέο ωκεανοφόρο πλοίο υποστήριξης

Freepen.gr - Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν δήλωσε πως η επίλεκτη στρατιωτική δύναμη εξόπλισε το νέο της εγχώριας πολεμικό πλοίο Shahid Mahdavi με διάφορα είδη drones, συμπεριλαμβανομένων των καμικάζι.

«Το πλοίο υποστήριξης μάχης Shahid Mahdavi έχει εξοπλιστεί με πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 300 έως 750 χιλιόμετρα, drones κάθετης εκτόξευσης Sepehr-7 με διάρκεια πτήσης 8 ωρών και βεληνεκές 200 χιλιομέτρων και drones καμικάζι με βεληνεκές 1.300 χιλιόμετρα, και μπορεί επίσης να μεταφέρει 5 ελικόπτερα», δήλωσε ο αντιναύαρχος Alireza Tangsiri κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος τη Δευτέρα, γράφει το presstv.ir.

Οι δηλώσεις έγιναν λίγες μέρες μετά την ένταξη του ωκεανοφόρου πολεμικού πλοίου στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC.

Το σκάφος 2.100 τόνων, το οποίο έχει μήκος 240 μέτρα και πλάτος 27 μέτρα, είναι εξοπλισμένο με ραντάρ 3D φάσης και εξαιρετικά προηγμένα συστήματα τηλεπικοινωνιών ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο διοικητής είπε επίσης ότι τα σκάφη της κλάσης Tareq του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC έχουν εξοπλιστεί με πυραύλους που έχουν βεληνεκές 180 χιλιομέτρων, προσθέτοντας πως μπορούν να εκτοξεύσουν τους πυραύλους τους ενώ πλέουν με ταχύτητα 60 κόμβων.

Τα σκάφη κλάσης Ashura και Zolfaqar έχουν εξοπλιστεί με πυραύλους Kowasr-200 και Navab, αντίστοιχα, σημείωσε. Οι πύραυλοι Navab και Sayyad-3 έχουν εγκατασταθεί στο πολεμικό πλοίο Shahid Soleimani.

«Έχουμε μη επανδρωμένα σκάφη που είναι εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη και είναι ικανά να καθοδηγούν άλλα μη επανδρωμένα σκάφη και να επιτίθενται με αυτά».

«Σήμερα, ορισμένες γειτονικές χώρες έχουν δώσει στο παιδοκτόνο σιωνιστικό καθεστώς μια βάση στην περιοχή. Να ξέρουν όμως ότι αν μας πετάξουν μια πέτρα θα απαντήσουμε. Εάν τα πλοία μας αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, το ιρανικό θάρρος δε θα το αφήσει αναπάντητο», σχολίασε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail