Η Ρωσία έτοιμη να στραφεί στο γιουάν στο εξωτερικό εμπόριο – Πούτιν

pixabay / moerschy
Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τους διακανονισμούς σε γιουάν στο εξωτερικό της εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Είμαστε υπέρ της χρήσης του κινεζικού γιουάν σε διακανονισμούς μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Είμαι βέβαιος πως αυτές οι μορφές διακανονισμών σε γιουάν θα αναπτυχθούν μεταξύ των Ρώσων εταίρων και των ομολόγων τους σε τρίτες χώρες», είπε ο Πούτιν.

Τα δύο τρίτα του τρέχοντος εμπορίου μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου πραγματοποιούνται σε εθνικά νομίσματα – το γιουάν και το ρούβλι, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία έφτασε σε υψηλό επίπεδο το 2022, αυξανόμενο σχεδόν κατά το ένα τρίτο εν μέσω κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας. Οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές αγγίζουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

«Είναι σημαντικό τα εθνικά νομίσματα να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο αμοιβαίο εμπόριο. Αυτή η πρακτική πρέπει να ενθαρρυνθεί περαιτέρω και η αμοιβαία παρουσία χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών δομών στις αγορές των χωρών μας θα πρέπει να επεκταθεί», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail