Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την κατασκευή πολεμικών παγοθραυστικών

Freepen.gr - Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την κατασκευή των πολεμικών παγοθραυστικών του έργου 21180/21180M, ανέφερε η εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη πηγές στο υπουργείο Άμυνας.

Προβλέπεται η ναυπήγηση τρίτου πετρελαιοηλεκτρικού πλοίου του έργου 21180/21180M. Το νέο πλοίο, ανέφερε η εφημερίδα, θα ναυπηγηθεί για τον Βόρειο Στόλο μέχρι το τέλος του 2027.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Ντμίτρι Μπολτένκοφ, τα πολεμικά παγοθραυστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να σπάσουν τον πάγο, αλλά και για την ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στην Αρκτική.

"Θα μπορούν επίσης να εκτελούν αποστολές διάσωσης και να περιπολούν στα ύδατα της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής. Ελικόπτερα και εξειδικευμένα σκάφη μπορούν να εδράζονται σε τέτοια παγοθραυστικά. Όπλα, στρατιωτικό προσωπικό ή ακόμα και μηχανοκίνητα τυφέκια της Αρκτικής μπορούν να φιλοξενηθούν στο πλοίο", ο ειδικός είπε.

Ο Viktor Osipov, καπετάνιος του πλοίου project 21180 Ilya Muromets, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι το παγοθραυστικό που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του ρωσικού ναυτικού για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισό αιώνα ήταν ένα πλοίο υψηλής ευελιξίας. Το παγοθραυστικό Ilya Muromets δρομολογήθηκε στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο του 2016.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail