Ναζιστικές ρίζες της φύρερ της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Η Ursula von der Leyen, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει μερικούς ανησυχητικούς σκελετούς στην οικογενειακή της γκαρνταρόμπα.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι πολιτικές της ρίζες στη ναζιστική Γερμανία ευθύνονται για την παράφορη πολεμική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία υπό τη διαχείριση της και την πλήρη υποταγή της στον ιμπεριαλιστικό στόχο των ΗΠΑ να νικήσουν τη Μόσχα.

Η συγγραφέας Έβαν Ρέιφ εξηγεί πώς ο πολιτικός-πατέρας της Ερνστ Άλμπρεχτ γέμισε την περιφερειακή του κυβέρνηση με αμετανόητους Ναζί και πρώην αξιωματικούς της Βέρμαχτ όταν ήταν κυβερνήτης της Κάτω Σαξονίας τη δεκαετία του 1980.

Η οικογένεια της Ursula von der Leyen αντλούσε μεγάλο μέρος του βιομηχανικού της πλούτου από τη στενή συνεργασία με το Τρίτο Ράιχ του Χίτλερ. Η αριστοκρατική της οικογένεια ήταν επίσης παντρεμένη με δουλοπάροικους βαμβακιού στο Νότο της Αμερικής.


Αυτή η κληρονομιά του κληρονομικού πλούτου όχι μόνο ωφέλησε την ελίτ εκπαίδευση της Ούρσουλα αλλά και την πρόωρη άνοδό της στη γερμανική πολιτική. Έγινε υπουργός Άμυνας της Γερμανίας από το 2013-2019 παρόλο που δεν είχε επίσημο υπόβαθρο στον στρατό. Υπό το βλέμμα της, ο γερμανικός στρατός επανεξοπλίστηκε μαζικά και βυθίστηκε επίσης σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Στα τέλη του 2019 διορίστηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της κορυφαίας πολιτικής θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έγινε χωρίς ψηφοφορία από το γερμανικό κοινοβούλιο, τόση ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης στην επιλογή της.

Πρωτοστάτησε στον πόλεμο διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας με αξιοσημείωτα επιθετική αντιρωσική ρητορική. Ο ζήλος της να επιδιώκει την εχθρότητα προς τη Ρωσία είναι συνεπής με τη ναζιστική ιδεολογία στην οποία ενέδιδε ο πατέρας της.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει δείξει μια εκπληκτική «ικανότητα» να «αποτυγχάνει προς τα πάνω», όπως τονίζει εύστοχα ο Έβαν Ρέιφ. Η μόνη εξήγηση για μια τέτοια αδικαιολόγητη πολιτική άνοδο παρά την ανικανότητά της, είναι η βοήθεια ενός ισχυρού δικτύου – της υπερατλαντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των υπηρεσιών πληροφοριών τους.

Το ανησυχητικό αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρώπη οδηγείται σε έναν καταστροφικό πόλεμο κατά της Ρωσίας στην υπηρεσία του αμερικανοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού – που ευφημιστικά αποκαλείται «δυτικές αξίες» – από ένα άτομο που είναι γόνος της ναζιστικής κληρονομιάς και της πολιτικής και που δεν έχει δημοκρατικό εντολή.

Οκτώ δεκαετίες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Τρίτου Ράιχ του Χίτλερ, ο ιμπεριαλιστικός στόχος της κατάκτησης της Ρωσίας είναι ξανά ζωντανός. Πρέπει όμως να εκπλαγούμε, όταν βλέπουμε το απεχθές πολιτικό υπόβαθρο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail