Λαβρόφ: Η Ρωσία δε θα βασίζεται πλέον στη Δύση στην ενεργειακή πολιτική

Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα βασίζεται πλέον στους δυτικούς εταίρους στην ενεργειακή της πολιτική, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Φυσικά, ο πόλεμος που προσπαθούμε να τερματίσουμε και που ξεκίνησε από τη Δύση εναντίον μας χρησιμοποιώντας Ουκρανούς έχει επηρεάσει τη ρωσική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής. <...> Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως δε θα βασιζόμαστε πλέον σε καμία Δύση. Δε θα τους αφήσουμε να ανατινάξουν ξανά αγωγούς φυσικού αερίου», είπε ο υπουργός.

Όταν η Ρωσία ζήτησε έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream, ο υπουργός είπε, «το αίτημα απορρίφθηκε αμέσως». «Οι Αμερικανοί το αποκάλεσαν «ανοησία» και όταν ο Seymour Hersh δημοσίευσε τα ευρήματά του, μπορούσες να δεις την αντίδραση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών», είπε ο Lavrov, προσθέτοντας: «Η Γερμανία ταπεινώθηκε με κάθε τρόπο, σωματικό, ηθικό και άλλο». Σημείωσε ότι όλες οι τρέχουσες ενέργειες των ΗΠΑ στοχεύουν να κάνουν την Ευρώπη «υποτελή παίκτη» της Ουάσιγκτον.

"Η ενεργειακή πολιτική της Ρωσίας θα δώσει προτεραιότητα σε αξιόπιστους και αξιόπιστους εταίρους. Η Ινδία και η Κίνα είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα σε αυτούς", κατέληξε ο Λαβρόφ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι ΗΠΑ εμποδίζουν τη Ρωσία να συμμετάσχει στην έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2. "Δεν μας επετράπη να εμπλέξουμε τους ειδικούς μας στην έρευνα. Ούτε ως συμμετέχοντες, ούτε ως εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Gazprom. Αναμφίβολα, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από αυτό", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail