Νέοι εγκαταλείπουν την «ανασφαλή» Γαλλία κι επιλέγουν την Ουγγαρία για ασφάλεια και ποιότητα ζωής

pixabay / Anna_01
Freepen.gr - Η επιμονή της γαλλικής κυβέρνησης στην προώθηση της μαζικής μετανάστευσης στη χώρα οδήγησε πολλούς Γάλλους υπηκόους να την εγκαταλείψουν αναζητώντας βελτιωμένη ασφάλεια και ποιότητα ζωής. Τώρα, πολλοί Γάλλοι πολίτες βρίσκουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Boulevard Voltaire.

Το άρθρο, με τίτλο «Για να ξεφύγουν από τη μετανάστευση, αυτοί οι Γάλλοι επιλέγουν τη μετανάστευση», αναφέρεται σε έρευνα του Ινστιτούτου Elabe που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο για τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, η οποία αποκάλυψε ότι το 67 τοις εκατό των Γάλλων δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στη χώρα. Ως εκ τούτου, περισσότεροι Γάλλοι πολίτες επιδιώκουν να αμβλύνουν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια μεταναστεύοντας σε χώρες με πιο συντηρητικές μεταναστευτικές πολιτικές, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο συγγραφέας, Julien Teller, σημειώνει πώς περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Γάλλοι υπήκοοι εκτιμάται πως ζούσαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών της χώρας θεωρεί ότι ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος και θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στα 2,5 εκατομμύρια. Το υπουργείο εξήγησε πως ο αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος από τις επίσημες εκτιμήσεις λόγω της ρευστότητας της ευρωπαϊκής κινητικότητας και του γεγονότος ότι δεν καταγράφουν όλοι οι ομογενείς τις μετακινήσεις τους.

Ο Τέλερ εξήγησε πώς ένας σημαντικός αριθμός Γάλλων ομογενών δεν μετακινούνται για οικονομικούς λόγους, βασικό παράγοντα για τους περισσότερους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, αλλά λόγω «κινήτρων ταυτότητας».

Ενώ ένα μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων Γάλλων επιλέγει χώρες όπως η Πορτογαλία για να απολαύσουν τη συνταξιοδότησή τους, μια χώρα όπου διαμένουν τώρα περισσότεροι από 120.000 συνταξιούχοι Γάλλοι πολίτες, η νεότερη γενιά επιλέγει χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπως η Ουγγαρία και η Τσεχία για να μετεγκατασταθούν.

Ο Τέλερ μίλησε ιδιαίτερα για την Ουγγαρία, η οποία, όπως ισχυρίζεται, είναι προτιμώμενος προορισμός για νεαρούς Γάλλους που δεν αισθάνονται πλέον πως η ζωή στη Γαλλία είναι προς το συμφέρον τους.

Επικαλείται έναν Γάλλο βιντεογράφο ονόματι Simon Vesperini, ο οποίος έχει μετακομίσει στην Ουγγαρία και παράγει ψηφιακό περιεχόμενο για τους 11.000 συνδρομητές του στο Διαδίκτυο, προσκαλώντας άλλους Γάλλους υπηκόους που επιθυμούν να «φύγουν από την παρακμή» της Γαλλίας να κάνουν το ίδιο.

Ο Τέλερ αναφέρεται επίσης σε βίντεο του YouTube που δημοσιεύθηκαν από έναν άλλο Γάλλο πρώην στρατιώτη, τον Frédéric Delavier, ο οποίος λέει στους 116.000 συνδρομητές του πώς η επιλογή να φύγει από τη Γαλλία για την Ουγγαρία άλλαξε τη ζωή του.

«Για μένα, η ποιότητα ζωής στην Ουγγαρία είναι ανώτερη. Ό,τι μπορώ να αγοράσω στην Ουγγαρία, δεν θα μπορούσα να το αγοράσω καθόλου στη Γαλλία», εξηγεί ο Delavier.

Άλλες μαρτυρίες περιλαμβάνουν αυτή από τη Laetitia, μια μητέρα που μετέφερε την οικογένειά της στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. «Έζησα στη Νιμ – μια πόλη που άλλαξε πολύ μέσα σε λίγα χρόνια», είπε στην έκδοση Boulevard Voltaire. «Τώρα, δεν ανησυχώ πλέον για τα παιδιά μου. Σε ηλικία 23 και 20 ετών, σπουδάζουν στη Βουδαπέστη, μια ήσυχη πόλη, όπου είναι ασφαλείς. Μας άλλαξε τη ζωή!»

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει πει συχνά ότι οι Χριστιανοί θα φύγουν από τη Δύση για την Ουγγαρία στο μέλλον.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, πολλοί Χριστιανοί θα έρθουν στην Ουγγαρία από τη Δυτική Ευρώπη», είπε ο Όρμπαν το 2020. «Ναι, νομίζω ότι η τάση να επιστρέφουν πολλοί από τη Δυτική Ευρώπη θα συνεχιστεί».

Πολλοί νεοφερμένοι μπορεί να μην είναι απαραίτητα χριστιανοί, αλλά βλέπουν τη χώρα ως ένα ασφαλές καταφύγιο όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια και ακόμη και την ελευθερία της έκφρασης. Οι Ούγγροι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προβάλει τη σχετική ασφάλεια της Ουγγαρίας σε σύγκριση με δυτικές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία .

Σύμφωνα με τον δείκτη Ποιότητας Ζωής Numbeo, η Γαλλία κατατάσσεται συνολικά στην 30η θέση στον κόσμο, ενώ η Ουγγαρία στην 40η. Ωστόσο, αυτό δεν λέει όλη την ιστορία.

Η ανάλυση του δείκτη ασφάλειας δείχνει ότι η Γαλλία έλαβε μόλις 44,7, τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη και καλύτερη μόνο από τη Λευκορωσία. Αντίθετα, χώρες όπως η Τσεχία (73,4) έχουν μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην ήπειρο, ενώ η Πολωνία (70,8), η Σλοβακία (68,6) και η Ουγγαρία (66,1) έχουν επίσης πολύ αξιοσημείωτη βαθμολογία.

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail