Η πτώση του Μπαχμούτ, πρελούδιο για την πτώση της Ουκρανίας;

Αυτή η υπόσχεση κράτησε ένα μήνα. Περιορισμένη διάρκεια ζωής. Η μακρόχρονη προσπάθεια της Ρωσίας να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη Bakhmut πλησιάζει στο τέλος της, με τον καθαρισμό και τη σύλληψη εγκαταλελειμμένων ουκρανικών μονάδων ακόμα εντός της πόλης ως καθήκοντα προτεραιότητας για τον ρωσικό στρατό. Το Bakhmut δεν είναι τόσο σημαντικό οικονομικά όσο η Μαριούπολη, η οποία έπεσε στα χέρια των Ρώσων τον περασμένο Μάιο, αλλά είναι γεωγραφικά σημαντικό. Γι' αυτό η Ουκρανία πολέμησε τόσο απελπισμένα για να την κρατήσει και ξόδεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών της σε μια μάταιη προσπάθεια.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ηγέτης του Wagner, Prighozhin, ανακοίνωσε σήμερα πως τα ουκρανικά στρατεύματα:

υποχωρώντας πλήρως από την ανατολική πλευρά του Bakhmut, οι μαχητές της Wagner PMC ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να εκκαθαρίσουν την περιοχή από τους στρατιώτες που είχαν απομείνει εκεί, οι οποίοι, πιθανότατα, δε θα μπορούσαν να υποχωρήσουν.

Επιπλέον, οι Vushniks άρχισαν να αποσύρονται από την υπόλοιπη πόλη κατά μήκος δευτερευόντων δρόμων, αφού οι «μουσικοί» ανέλαβαν τον έλεγχο του πυροβολικού στις κύριες διαδρομές ανεφοδιασμού.

https://t.me/DonbassDevushka/46870

Ακολουθεί ένα βίντεο ημερολόγιο των τελευταίων δύο μηνών που τεκμηριώνει το μεταβαλλόμενο μήνυμα του Zelensky σχετικά με τη σημασία του Bakhmut.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο 52ο δευτερόλεπτο στο βίντεο. Ο Ζελένσκι βάζει τους στρατιώτες να υπογράψουν μια ουκρανική σημαία που θα παρουσιάσει στη συνέχεια στη Νάνσι Πελόζι στο τέλος της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.


Αποδίδω στον Matt Van Dyke, έναν Αμερικανό μισθοφόρο που υποστηρίζει την Ουκρανία, τα εύσημα για την ειλικρινή αξιολόγησή του. Ενώ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κάνει ένα θαύμα και τελικά να διώξει τους Ρώσους από την Ουκρανία, παραδέχεται πως για τους υπερασπιστές του Μπαχμούτ είχε τελειώσει ο χρόνος.



Ο Ματ Βαν Ντάικ ανακοίνωσε στον δικαστή Ναπολιτάνο την Παρασκευή την είδηση ​​ότι το Μπαχμούτ έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Το Μπαχμούτ σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης που η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να σταματήσει μια εκτεταμένη ρωσική επίθεση και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση για τη διάσωση παγιδευμένων δυνάμεων. Η πρώτη ήταν η Μαριούπολη. Σε εκείνη την επίθεση ηγήθηκαν οι τσετσενικές μονάδες του ρωσικού στρατού. Μόλις η Μαριούπολη ασφαλίστηκε και τα ουκρανικά στρατεύματα συγκεντρώθηκαν, οι Τσετσένοι αναπτύχθηκαν στο πίσω μέρος για να ξεκουραστούν και να επανατοποθετηθούν.

Ακριβώς όπως έκαναν οι Τσετσένοι στη Μαριούπολη, η Ομάδα Βάγκνερ ήταν η αιχμή του δόρατος της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ. Δεν γνωρίζω τα σχέδια του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, αλλά αν το παρελθόν είναι πρόλογος, περιμένω ότι η Ομάδα Βάγκνερ θα αποσυρθεί από τη γραμμή, όπως συνέβη με τους Τσετσένους, και θα σταλεί σε μια ασφαλή περιοχή στο πίσω μέρος για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.

Η ζημιά που προκλήθηκε στον ουκρανικό στρατό είναι αποκαρδιωτική. Ο Τζέφρι Σακς έγραψε στο Twitter τα εξής σήμερα:


Εάν αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί, οι απώλειες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των αγνοουμένων και των αιχμαλώτων, ξεπερνούν τις 600.000. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα μειώνονται στο μισό, η κλίμακα των απωλειών είναι συγκλονιστική. Πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το Yahoo News:

Η Ουκρανία έχει 250.000 εν ενεργεία στρατεύματα, συν άλλα 290.000 εφεδρικό προσωπικό και 50.000 παραστρατιωτικές μονάδες που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

https://news.yahoo.com/better-trained-better-equipped-know-193749574.html

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Ουκρανία έχει στρατολογήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους νεοσύλλεκτους, αλλά αυτοί οι νέοι στρατιώτες στέλνονται στο μέτωπο με ελάχιστη εκπαίδευση. Η Ουκρανία δε διαθέτει τον αριθμό των εκπαιδευμένων, έμπειρων στρατιωτών που απαιτούνται για να πραγματοποιήσουν μια τεράστια αντεπίθεση. Η έλλειψη προσωπικού επιδεινώνεται από την αδυναμία της Δύσης να προμηθεύσει πυρομαχικά και οχήματα σε επαρκή αριθμό για να συντηρήσει έντονες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μαρτιάνοφ, ο οποίος έχει καλές πηγές στη Ρωσία, οι 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή. Το νόημα είναι απλό — η Ρωσία απολαμβάνει τεράστιο πλεονέκτημα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, τα άρματα μάχης, το πυροβολικό, τα πυρομαχικά, τους πυραύλους και τον αέρα μάχης.

Η πτώση του Μπαχμούτ είναι ένα μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Αυτό θέτει τις προϋποθέσεις για τη Δύση να κάνει κάτι απελπισμένο, ενώ η Ρωσία είναι ικανοποιημένη να συνεχίσει να κονιορτοποιεί ό,τι έχει απομείνει από τον ουκρανικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail