Ο Σόιγκου εξηγεί γιατί η Ρωσία πρέπει να πάρει το Μπαχμούτ

Freepen.gr - Όταν οι ρωσικές δυνάμεις πάρουν τον έλεγχο του Bakhmut (το ρωσικό όνομα της πόλης είναι Artemovsk), οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορέσουν να προχωρήσουν βαθιά μέσα στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu εξηγώντας το νόημα των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών για την πόλη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Μπαχμούτ είναι σημαντικός αμυντικός κόμβος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

«Η ανάληψη του ελέγχου του θα επιτρέψει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες βαθιά στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», είπε ο Σόιγκου.

Οι μάχες για την πόλη συνεχίζονται για περισσότερο από επτά μήνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν τη γραμμή στο Μπαχμούτ από τον Αύγουστο του 2022.

Στις 7 Μαρτίου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε τον έλεγχο της μισής πόλης.

Οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν να συνεχίσουν την υπεράσπιση του Μπαχμούτ.

Ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της PMC Wagner, είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν υποχωρούν από το Bakhmut και πως ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να πολεμήσει σκληρά για κάθε σπίτι και δρόμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail