Θα στείλει η Κίνα όπλα στη Ρωσία;

Ναί. Νομίζω πως θα το κάνει. Όχι όμως επειδή η Ρωσία τελειώνει από οβίδες και ρουκέτες. Όχι. Νομίζω ότι η Κίνα θέλει μια ευκαιρία να δοκιμάσει επιτόπου μερικά από τα όπλα και τα drones της εναντίον ενός εχθρού που αντεπιτίθεται για να δει πώς αποδίδουν σε ένα περιβάλλον μάχης. Η εκτόξευση πυροβολικού ή πυραύλων εδάφους-αέρος σε κλειστή εμβέλεια δε συγκρίνεται με το άναμμα τους σε ένα καλόπιστο πεδίο μάχης.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι προειδοποιήσεις προς την Κίνα να μη βοηθήσει τη Ρωσία δεν είναι καινούργια. Πριν από ένα χρόνο η ομάδα Μπάιντεν δήλωσε:

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν βοηθήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις στην εισβολή της στην Ουκρανία, λένε οι ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται δήλωσαν σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η Κίνα είχε σηματοδοτήσει την προθυμία να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ για διασπορά παραπληροφόρησης. Η Ρωσία αρνήθηκε πως ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτική βοήθεια.

Οι ανταλλαγές έγιναν πριν συναντηθούν στη Ρώμη ανώτατοι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι.

Μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους της Ουάσιγκτον, αναφέρουν ότι η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες ζήτησε από την Κίνα ειδικά στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Λοιπόν, οι Κινέζοι αγνόησαν αυτούς τους ανώνυμους αξιωματούχους και ενίσχυσαν τη συνεργασία και τον συντονισμό τους με τη Ρωσία.

Θα μπορούσε αυτός να είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την εντολή του Τζο Μπάιντεν να καταρρίψει ένα παραπλανητικό κινεζικό μπαλόνι (κατάσκοπος ή καιρός) τον περασμένο μήνα; Εκδίκηση Μπάιντεν για την απόφαση του Πεκίνου να αγνοήσει τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία; Αυτοί οι καταραμένοι Κινέζοι. Δεν ξέρουν την έννοια του κουκουλοφόρου (για τους σαρκαστικά υστερούντες, αυτό είναι αστείο).

Όπως είπε ο Γιόγκι Μπέρα, «είναι deja vu από την αρχή». Μια εβδομάδα πριν από την επέτειο των πρώτων προειδοποιήσεων προς την Κίνα σχετικά με τη βοήθεια της Ρωσίας, η ομάδα Μπάιντεν βγήκε από το αυτοκίνητο του κλόουν και επανέλαβε τις προηγούμενες κενές απειλές της:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Κίνα για σοβαρές συνέπειες εάν παράσχει όπλα για να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς ο ανώτατος στρατηγός του Κιέβου επισκέφθηκε την πόλη Bakhmut στην πρώτη γραμμή όπου οι Ουκρανοί υπερασπιστές αντέχουν ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις.

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποτρέψουν την Κίνα από την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για τον πόλεμο της Μόσχας, κάνοντας δημόσια σχόλια για την πεποίθησή τους πως το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής θανατηφόρου εξοπλισμού, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένων των drones.

Οι δυτικοί φόβοι για τη βοήθεια της Κίνας στον οπλισμό της Ρωσίας έρχονται καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας αγωνίζονται να επιτύχουν κέρδη γύρω από βασικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία και καθώς το Κίεβο προετοιμάζει μια αντεπίθεση με προηγμένα δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων τανκς μάχης.

Ο Σι Τζινπίνγκ και οι σύμβουλοί του πρέπει να αναρωτιούνται εάν ο Μπάιντεν, ο Σάλιβαν και ο Μπλίνκεν συμμετέχουν στην παράνομη αποθήκευση παραισθησιογόνων του Χάντερ. Οι Κινέζοι έχουν παρακολουθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να πλημμυρίζουν την Ουκρανία με χρήματα, πυροβολικό, βλήματα πυροβολικού, αντιαρματικούς πυραύλους, μαχητικά οχήματα και άρματα μάχης Bradley και, σε τυπική κινεζική αυτοσυγκράτηση, δεν έχουν επικρίνει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον δημόσια, αυτή τη θανατηφόρα υποστήριξη. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τα ευρωπαϊκά κανίς να περπατούν υπάκουα πίσω, έχουν το Fàngsì (δηλαδή Chutzpah στα κινέζικα) να προειδοποιήσει το Πεκίνο να μην κάνει αυτό που κάνει. Πρέπει να υπάρξει κάποιο σοβαρό ξύσιμο του κεφαλιού μεταξύ των συμβούλων του Xi. Τι στο διάολο προσπαθεί να κάνει η Αμερική;

Το να εξοργίζει την Κίνα φαίνεται να είναι το παιχνίδι του Μπάιντεν. Μαζί με τη διαταγή της Κίνας να μην στείλει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, η ομάδα Μπάιντεν διέρρευσε πληροφορίες κατηγορώντας την Κίνα για τον Covid και υποστήριξε τη νομοθεσία του Κογκρέσου για την απαγόρευση του Tik Tok. Νομίζω πως αυτό έχει εξαλείψει κάθε αμφιβολία μεταξύ των Κινέζων ηγετών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ταπεινώσουν την Κίνα αντί να βρουν μια εποικοδομητική διπλωματική λύση.

Επιστροφή στη Ρωσία για λίγο. Η Ρωσία δεν χρειάζεται κινεζικά όπλα ή αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των drones. Ωστόσο, νομίζω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αρκετά πρόθυμος να δώσει στον κινεζικό στρατό την ευκαιρία να δοκιμάσει τα όπλα του στο πεδίο της μάχης. Οι Κινέζοι στρατιωτικοί σχεδιαστές δέχονται τις απειλές των ΗΠΑ για πόλεμο με την Κίνα και θέλουν να είναι σίγουροι πως τα όπλα τους λειτουργούν όπως προβλέπεται.

Νομίζω ότι η κινεζική απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών Blinken πήγε κάπως έτσι,我們不是你的婊子(Wǒmen bùshì nǐ de biǎo zi). Ψάξτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail