Μεθοδεύεται χημική προβοκάτσια στο Ντονμπάς;

pixabay / Schäferle
Στις 28 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να οργανώσουν μια πρόκληση στην Ουκρανία με χρήση τοξικών ουσιών, κατηγορώντας τη Ρωσία για χρήση χημικών όπλων.

Ο Αρχηγός των Στρατευμάτων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Igor Kirillov, ισχυρίστηκε σε ενημέρωση πως στις 10 Φεβρουαρίου, ένα τρένο με χημικά, συνοδευόμενο από μια ομάδα αλλοδαπών, έφτασε στην πόλη Kramatorsk στο Ντονμπάς.

Ο συρμός αποσπάστηκε και ρυμουλκήθηκε στο έδαφος του εργοστασίου σιδήρου και χάλυβα Kuybyshev στο Kramatorsk, όπου εκφορτώθηκε υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και των εκπροσώπων της διοίκησης της AFU.

Η αποστολή αποτελούνταν από 16 σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά, οκτώ από τα οποία έφεραν ετικέτα με σύμβολο χημικού κινδύνου, επιγραφή BZ και σήμανση με δύο κόκκινες ταινίες, που αντιστοιχούν στην κατηγορία των δηλητηριωδών ουσιών προσωρινής ανικανότητας. Πέντε από τα κουτιά έφεραν την επισήμανση «CS-RIOT», τρία έφεραν την ένδειξη «CR-RIOT» με μία μόνο κόκκινη ταινία, η οποία αντιστοιχεί σε ουσίες με ερεθιστική δράση.

Το φορτίο τοποθετήθηκε στα τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής, τα οποία κινήθηκαν στη γραμμή μάχης ως μέρος της συνοδείας.

Επιπλέον, 11 βαγόνια με πυρομαχικά με ειδική σήμανση εκφορτώθηκαν στο Kramatorsk στις 19 Φεβρουαρίου. Προηγουμένως, τέτοια βλήματα είχαν αναβαθμιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για χτυπήματα με υγρά σκευάσματα ερεθιστικών ουσιών. Οι ρουκέτες ξεφορτώνονταν τη νύχτα και υπήρχαν επιγραφές που έλεγαν «Δομικά Υλικά» και «Τσιμέντο».

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επίσης να προμηθεύσει μια μεγάλη παρτίδα προστατευτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail