Πιάσατε την ατάκα Μητσοτάκη στην ανάρτησή του που επανέλαβε σήμερα κι η αδερφή του;

Χθες βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσει συγγνώμη. Όχι πως μια συγγνώμη θα αναστήσει τους νεκρούς και θα αποκαταστήσει τους τραυματίες, αλλά μετά από τόσα 24ωρα καθυστέρησης δεν πείθει. Όπως δεν πείθουν φυσικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι ο ΟΣΕ βιάστηκε και από τα δικά τους πολιτικά βίαια χέρια.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη δεν πείθει για ακόμη ένα λόγο. Διότι εμπεριέχει μια καμουφλαρισμένη πολιτική στόχευση μέσα. Αναφέρει σε ένα σημείο:

«Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό».

Τότε αφού δεν είναι δικαιολογία, γιατί το επικαλείται; Το ίδιο έκανε το πρωί σε τηλεοπτικό πάνελ και η αδερφή του. Σχεδόν τα ίδια λόγια με μια προσθήκη, ότι «ολοκληρώσαμε το 70%», δηλαδή το περισσότερο.

Τι προσπαθεί να περάσει δηλαδή το πρωθυπουργικό περιβάλλον; Ότι να, εμείς πήγαμε να το φτιάξουμε κι αυτό, φτάσαμε στο 70% και φάγαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά.

Κατά πρώτον είναι θράσος πάνω σε στάχτες και αποκαΐδια να προσπαθείς να κάνεις πολιτική και να περάσεις μηνύματα.

Κατά δεύτερον, ήσουν κι εσύ ως κόμμα υπεύθυνος για το χάλι. Και στα δικά σου χέρια από το 2000 και μετά κακοπάθησε ο ΟΣΕ, ενώ ο νυν πρωθυπουργός ως ΥΠΕΣ επί Σαμαρά εμπνεύστηκε την κινητικότητα, η οποία ναι μεν ως γενική ιδέα ακούγεται καλή, αλλά η εφαρμογή της ήταν κάκιστη.

Κατά τρίτον, όταν ανέλαβες κυβέρνηση όχι μόνο δε βγήκες δημόσια να πεις πως στα τρένα επικρατεί ένα χάλι, ζητώ συγγνώμη και τώρα τρέχω να τα φτιάξω όλα, αλλά μόλις λίγες ημέρες πριν την τραγωδία ένας υπουργός που αν δε λεγόταν Καραμανλής, ίσως να μην τον ήξερε κανείς, κι είπε ό,τι είπε για την ασφάλεια των επιβατών.

Κατά τέταρτον, αφού λοιπόν - αλληλούια- αποφάσισες να λύσεις αυτό το θέμα κι ενώ ήξερες τα κενά και τις ελλείψεις, πας και βάζεις σε κεντρικό σταθμό έναν άκαπνο κι άσχετο και τον αφήνεις και μόνο τους μέσα στην άγρια νύχτα; Ο άνθρωπος δεν πήρε καν χαμπάρι τι έκανε. Αυτός βρέθηκε σε ένα πόστο με ένα μισθό που ζηλεύουμε όλοι, θα έχτιζε καλές συντάξιμες αποδοχές και από τον Παράδεισο βρέθηκε στην κόλαση.

Επίσης, πως γίνεται με λίγους μήνες εκπαίδευσης να γίνεται κάποιος σταθμάρχης ενώ για να γίνει κάποιος λιμενάρχης [ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς ίδιο] δίνει πανελλήνιες, σπουδάζει, τρώει μεταθέσεις οπουδήποτε και ξεκινά από κάτι λιμάνια που δε φαίνονται στο χάρτη με γυμνό μάτι.

Αυτό το τέταρτο να μην είχε γίνει και τίποτε δε θα είχε συμβεί. Αλλά αυτοί είμαστε ως χώρα. Οπότε αφήστε τα 70% και τα για λίγο δεν προλάβαμε. Ως πολιτικός κόσμος είχατε πάνω από 20 χρόνια. Τι στην ευχή δεν προλάβατε; Προλαβαίνετε πάντως όλοι [όλοι όμως] ακόμη να αποσυρθείτε από την πολιτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail