Η Ρωσία έσωσε δύο φορές τις ΗΠΑ από την κατάρρευση, αλλά δε θα βοηθήσει πια, προειδοποιεί αξιωματούχος

pixabay / apreklama
Freepen.gr - Τον 18ο και τον 19ο αιώνα, η Ρωσία βοήθησε δύο φορές τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν την κατάρρευση, αλλά τώρα δεν είναι σκόπιμο να γίνει το ίδιο, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στη Rossiyskaya Gazeta.

«Η Ρωσία είναι ιστορικός υπερασπιστής της κυριαρχίας και του κράτους οποιουδήποτε λαού στράφηκε σε αυτήν για βοήθεια. Έσωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον δύο φορές - κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και του Εμφυλίου Πολέμου», είπε.

Ο Patrushev σημείωσε ότι η ρωσική κουλτούρα «βασίζεται στην πνευματικότητα, τη συμπόνια και το έλεος», ωστόσο, κατά τη γνώμη του, «αυτή τη φορά το να βοηθήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους είναι ακατάλληλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανταγωνισμός μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών αυξάνεται, ενώ αυξάνονται και οι αντιθέσεις μεταξύ χρηματοπιστωτικών δομών και διεθνικών εταιρειών. Την ίδια στιγμή, «οι απλοί πολίτες δε θα κουνήσουν ούτε το δάχτυλό τους για να διατηρήσουν την ακεραιότητα της Αμερικής», προτείνει ο πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Patrushev αποκάλεσε ως το πρόβλημα των Ηνωμένων Πολιτειών τον ενθουσιασμό για «γεωπολιτικά παιχνίδια».

«Το πρόβλημα της Αμερικής είναι πως έχει παίξει πάρα πολλά γεωπολιτικά παιχνίδια, ξεχνώντας τα δικά της πιεστικά προβλήματα. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες στα στρατιωτικά βιολογικά εργαστήριά τους εφευρίσκουν νέους ιούς για να καταστρέψουν τους λαούς των απαράδεκτων χωρών, οι κάποτε καθαρές αμερικανικές πόλεις πνίγονται στη λάσπη και σκουπίδια», σχολίασε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Patrushev, «η αμερικανική οικονομική πυραμίδα που χτίστηκε σε βάρος του τυπογραφείου δίνει απτές αποτυχίες ξανά και ξανά» - όλα τα προβλήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, «πλημμυρίζουν με χρήματα», αλλά ένα τέτοιο μοντέλο «δεν μπορεί να λειτουργήσει για πάντα». Αναμένει ότι «η πτώση του επιπέδου εμπιστοσύνης στο δολάριο, που δεν υποστηρίζεται από πραγματικά αγαθά», καθώς και η κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο, θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε μια ισχυρή κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail