Ιράν: οποιαδήποτε επίθεση στις βάσεις μας στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με ταχεία αντίδραση

pixabay / FarkhodVakhob9TJK9
Freepen.gr - Οποιαδήποτε επίθεση σε βάσεις που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με ταχεία απάντηση, προειδοποίησε εκπρόσωπος ασφαλείας του Ιράν στις 25 Μαρτίου, μετά από συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και των στρατευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

«Οποιοδήποτε πρόσχημα για επίθεση σε βάσεις που δημιουργήθηκαν κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των στοιχείων του Ισλαμικού Κράτους σε αυτή τη χώρα θα αντιμετωπιστεί με άμεση αντίδραση», δήλωσε ο Keyvan Khosravi, εκπρόσωπος του ανώτατου οργάνου ασφαλείας του Ιράν στο ημιεπίσημο πρακτορείο Nournews.

Ο Χοσράβι τόνισε πως η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να συνδέσει τη «φυσική και νομική» αντίδραση μιας χώρας που είναι κατεχόμενη από τον αμερικανικό στρατό με άλλες χώρες δημιουργώντας «κατασκευασμένες κρίσεις και ψέματα».

«Το Ιράν έχει υποφέρει πολλά στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το εξωτερικό για την αποκατάσταση της βιώσιμης ασφάλειας στη Συρία και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα αυτής της χώρας», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημιουργία και την υποστήριξη του ISIS ως πληρεξούσιου, σύμφωνα με τους πολιτικούς του στόχους στη Συρία και το Ιράκ είναι προφανής σε όλους, και τις τελευταίες δύο ημέρες, αμερικανικά ελικόπτερα με διάφορες εξόδους μετέφεραν τρομοκράτες του ISIL στη Συρία με στόχο μια αυξανόμενη αστάθεια στη χώρα, κάτι για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσουν».

Ο Κεντρικός Διοικητής των ΗΠΑ εξαπέλυσε στις 23 Μαρτίου μια σειρά επιδρομών σε διάφορες εγκαταστάσεις δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ ως απάντηση σε προηγούμενη επίθεση με drone που έπληξε μια βάση του συνασπισμού κοντά στην πόλη al-Hasakah.

Σε ανακοίνωσή της, η ιρανική συμβουλευτική επιτροπή στη Συρία, ανέφερε ότι τα χτυπήματα σκότωσαν επτά μαχητές τους και τραυμάτισαν άλλους επτά, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των μαχητών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail