Κλείνει η Ρωσία το καζάνι γύρω από το Μπαχμούτ;

Ακολουθούν μερικοί μεγάλοι χάρτες που δείχνουν την τρέχουσα θέση των ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut και στη γύρω περιοχή. Όπως μπορείτε να δείτε, οι Ρώσοι (δηλαδή η Ομάδα Βάγκνερ) σημειώνουν ραγδαίες προόδους μετά από μήνες αργής προόδου και φαίνεται να βρίσκονται στα πρόθυρα μιας τακτικής περικύκλωσης των ουκρανικών μονάδων.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr



Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το έδαφος της περιοχής Bakhmut. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ένα τοπίο που μου θυμίζει την πολιτεία στην οποία μεγάλωσα — το Μιζούρι. Κυλιόμενοι λόφοι, χωράφια και ελαφρύ δάσος που περιβάλλουν μικρές πόλεις. Η πρώτη φωτογραφία κοιτάζει βόρεια και δείχνει τις θέσεις των ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτή η περιοχή δεν διασχίζεται εύκολα από τανκς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πυροβολικό είναι το προτιμώμενο όπλο για την απομάκρυνση μονάδων που βρίσκονται σε κορυφογραμμές και κατά μήκος των δρόμων.

Αυτό που κάνει την κατάσταση τόσο απελπιστική για τις ουκρανικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οχυρωμένες θέσεις τους και αναζητούν καταφύγιο σε προσωρινές τρύπες αλεπούδων και δεντροστοιχίες.


Ακολουθεί μια ενημέρωση από σήμερα που περιγράφει την εξελισσόμενη κατάσταση:

Υπάρχουν αναφορές πως η Βάγκνερ πλησιάζει την Μπογκντάνοβκα (δυτικά του Μπαχμούτ) γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο περικύκλωσης.

Ο 2ος χάρτης δείχνει τον κατά προσέγγιση αριθμό ουκρανικών μονάδων στην ίδια περιοχή.

Αυτοί στον κίτρινο κύκλο θα μπορούν να αποσυρθούν (εκτός αν αποφασίσουν διαφορετικά)
Οι στον κόκκινο κύκλο θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Λέγεται ότι ο στρατηγός Slursky έφτασε στο Bakhmut για να επιβλέψει την απόσυρση των πιο μάχιμων μονάδων, αφήνοντας τις μονάδες εδαφικής άμυνας να κρατούν το πίσω μέρος

Μετά από μήνες προβλέψεων για την υποχώρηση της Ουκρανίας από το Μπαχμούτ, φαίνεται πως η στιγμή είναι κοντά. Ένα από τα βασικά αναπάντητα ερωτήματα είναι πόσοι Ουκρανοί στρατιώτες θα συλληφθούν και πόσοι θα διαφύγουν. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτό θα σηματοδοτήσει μια άλλη φάση για τη Ρωσία στην ουκρανική εκστρατεία αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης. Η επόμενη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας προς τα δυτικά (Kramatorsk και Seversk) είναι προβληματική επειδή βρίσκεται σε χαμηλό έδαφος και θα είναι πιο ευάλωτη στο ρωσικό πυροβολικό.

Σε κανονικούς καιρούς, η οπισθοδρόμηση στο Μπαχμούτ θα έκανε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επανεκτιμήσουν τη σοφία της συνεχούς υποστήριξής τους προς την Ουκρανία και να αναζητήσουν μια οδό διαφυγής. Δεν είναι όμως φυσιολογικές εποχές. Είναι πιο πιθανό το πλήρωμα του ΝΑΤΟ να γίνει πιο υστερικό και να μεγαλώσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να επιταχύνει την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα ανταγωνιστούν περαιτέρω τη Ρωσία. Εν ολίγοις, ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail