Κοινή άσκηση Νότιας Αφρικής, Ρωσίας και Κίνας στον Ινδικό Ωκεανό - Θα χτυπήσουν στόχο με Tsirkon πάνω από 900χλμ μακριά

εικόνα: ρωσικό υπουργείο άμυνας
Freepen.gr - Μια κοινή ναυτική άσκηση της Νότιας Αφρικής, της Ρωσίας και της Κίνας, με την κωδική ονομασία Mosi-2, επρόκειτο να ξεκινήσει στον Ινδικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής την Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Αφρικής.

Η τριμερής άσκηση θα ωφελήσει όλες τις συμμετέχουσες χώρες ευθυγραμμίζοντας τα επιχειρησιακά ναυτικά τους συστήματα και βελτιώνοντας την κοινή διοίκηση και έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Αφρικής, Θάντι Μοντίσε, σε δήλωση που έλαβε το TASS. Το υπουργείο Άμυνας τόνισε επίσης πως η άσκηση Mosi-2 είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής στρατιωτικών γνώσεων, δεξιοτήτων και επιχειρησιακής εμπειρίας από τις τρεις χώρες.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου στις ακτές της νοτιοαφρικανικής επαρχίας KwaZulu-Natal στην περιοχή μεταξύ του λιμανιού Durban - της κύριας βάσης του Ναυτικού της Νότιας Αφρικής στον Ινδικό Ωκεανό - και του Richards Bay. Η απόσταση μεταξύ τους είναι 87 ναυτικά μίλια (160 χιλιόμετρα).

Η Ρωσία στις ασκήσεις εκπροσωπείται από τη φρεγάτα The Admiral Gorshkov και το θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο The Kama, η Κίνα - από ένα αντιτορπιλικό, μια φρεγάτα και ένα πλοίο υποστήριξης και η Νότια Αφρική, από μια φρεγάτα και δύο πλοία υποστήριξης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Daily Maverick, ο ναύαρχος Gorshkov θα επιδείξει τον υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon (Zircon) επί του σκάφους. Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας στα τέλη Ιανουαρίου αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της επικείμενης άσκησης με το ναυτικό της Νότιας Αφρικής και της Κίνας, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας άσκησης θα πραγματοποιηθεί εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon. Ο πύραυλος πρόκειται να χτυπήσει στόχο επιφανείας σε απόσταση μεγαλύτερη των 900 χιλιομέτρων.

Η τρέχουσα τριμερής άσκηση από τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα είναι η δεύτερη στη σειρά. Η προηγούμενη έλαβε χώρα στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν στα νοτιοδυτικά της Νότιας Αφρικής στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού το Νοέμβριο του 2019.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail