Το στοίχημα στη νίκη της Ουκρανίας ήταν "αυτοκτονικό" - Seymour Hersh

pixabay / WiR_Pixs
Η Δύση δεν ήθελε καν το Κίεβο στο ΝΑΤΟ λόγω ανησυχιών για διαφθορά, λέει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα έπρεπε να έχουν προσπαθήσει να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Μόσχα, καθώς η πεποίθησή τους ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει μια σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας είναι "αυτοκτονική", υποστήριξε ο εμβληματικός Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο YouTube με το Consortium News την Παρασκευή, ο Χερς κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν πως έκανε "τόσα πολλά κακά λάθη", προσθέτοντας ότι "είναι αδύνατο να πιστέψουμε πόσο χαζή ήταν αυτή η ηγεσία".

"Ήταν αυτοκτονικό να πιστεύεις πως μπορείς να κερδίσεις αυτόν τον πόλεμο, ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο [εναντίον της Ρωσίας]. Υπάρχει πάρα πολύ διαφθορά. Αυτή ήταν μια πολύ, πολύ κακή απόφαση. Θα έπρεπε να είχαμε πιέσει για ειρήνη, θα έπρεπε να είχαμε κάνει μια συμφωνία", επέμεινε ο πρώην νικητής του βραβείου Πούλιτζερ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ουσιαστικά "διέλυσε το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη" λέγοντας στους συμμάχους πως υποστηρίζει την Ουκρανία με την "εντελώς διεφθαρμένη κυβέρνησή της", πρόσθεσε ο Χερς. Ο δημοσιογράφος επεσήμανε επίσης πώς το Κίεβο δοξάζει τον Στέπαν Μπαντέρα, "το μεγάλο φιλοναζί που σκότωσε τους Εβραίους σαν τρελός κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου".

"Είναι απλά ανόητο να μη διαβεβαιώσουμε αμέσως τη ρωσική κυβέρνηση πως δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Χερς, αναφερόμενος στις μακροχρόνιες ανησυχίες στη Μόσχα. "Το ΝΑΤΟ δεν ήθελε την Ουκρανία ούτως ή άλλως λόγω της διαφθοράς.”

Ο Hersh δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση βόμβα που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream πέρυσι. Επικαλέστηκε μια ενημερωμένη πηγή που εξηγούσε πως εκρηκτικά φυτεύτηκαν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με το πρόσχημα μιας άσκησης του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2022. Πυροδοτήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθιστώντας τους αγωγούς, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για να παραδώσουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας, μη λειτουργικούς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίνκεν, καθώς και η Υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Βικτόρια Νούλαντ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, είναι όλοι "πολύ γερακίσιοι", σύμφωνα με τον δημοσιογράφο. Το τρίο " ώθησε τον Μπάιντεν πολύ σκληρά" να προχωρήσει με το σαμποτάζ επειδή "έχουν από καιρό απίστευτο μίσος για τον [Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν. Είναι σχεδόν προσωπικό, υποθέτω", ισχυρίστηκε ο Χερς.
 
Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αντριέν Γουάτσον, χαρακτήρισε την έκθεση-βόμβα του Χερς "εντελώς ψευδή και πλήρη μυθοπλασία". Ο δημοσιογράφος έχει υποσχεθεί ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις για το πώς ανατινάχθηκαν οι αγωγοί.
 
* πληροφορίες από RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail