Τα αμερικανικά μαχητικά F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή της Τουρκίας: Ακάρ

twitter.com/tcsavunma
Freepen.gr - Το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή για την Τουρκία εάν το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών βάλει εμπόδια στην πώληση του μαχητικού αεροσκάφους, δήλωσε στις 5 Φεβρουαρίου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένουμε να επικρατήσει η κοινή λογική, από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αξιολογήσουν το θέμα στο σύνολό του και να αποφασίσουν και να ενεργήσουν ανάλογα», δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με την Milliyet.

«Οι φίλοι μας από το κοινοβούλιο έχουν επίσης συνομιλίες στο Κογκρέσο. Το σύνθημά μας είναι "Ισχυρή Τουρκία, ισχυρή [Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις] TAF, ισχυρό ΝΑΤΟ, ισχυρή Συμμαχία". Λέμε επίσης ότι το F-16 δεν είναι η μόνη επιλογή» ανέφερε ο Ακάρ..

Ο Ακάρ συνέχισε επικρίνοντας τη Σουηδία ότι δεν εκπλήρωσε τις «απαραίτητες» ενός τριμερούς μνημονίου για την προσχώρησή της στο ΝΑΤΟ και επίσης πως επέτρεψε τις διαδηλώσεις με το κάψιμο του κορανίου στη χώρα.

«Καθώς δε συμμορφώνονται με το μνημόνιο, πραγματοποιούνται αποτρόπαιες επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, του προέδρου της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ εδώ και 71 χρόνια, και του ιερού κορανίου, του συμβόλου της πίστης δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Τι είδους λογική είναι αυτή; Τι είδους νόμος είναι αυτός;» ρώτησε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail