Η Πολωνία ανοίγει θέμα παράδοσης F-16 στην Ουκρανία! Τι ζητά

pixabay / LCharn
Freepen.gr - Η Πολωνία θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, αλλά μόνο ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας με άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Morawiecki είπε ότι η Βαρσοβία συντονίζει όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Κιέβου με τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ, κυρίως με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας τις πρόσφατες αποφάσεις για παράδοση συστημάτων αεράμυνας Patriot και τανκς M1 Abrams και Leopard 2 στο Κίεβο.

«Και ακριβώς όπως συνέβη πριν από λίγους μήνες με τα αεροσκάφη MiG-29, οποιαδήποτε άλλη βοήθεια αεροσκαφών θα συντονιστεί, θα εφαρμοστεί και, ενδεχομένως, θα μεταφερθεί μαζί με άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Θα ενεργήσουμε σε πλήρη συντονισμό εδώ», είπε ο Morawiecki.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται αφότου τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η Βαρσοβία φέρεται να είχε μεταφέρει έναν αριθμό MiG-29 στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022, μεταμφιέζοντάς τα ως ανταλλακτικά - ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι αρνήθηκαν να παράσχουν στο Κίεβο στρατιωτικά αεροσκάφη, θεωρώντας την κίνηση ως «υπερβολική κλιμάκωση».
 
Ας βρεθεί κάποιος να απαντήσει στον Morawiecki πως αν θέλει να στείλει F-16 στην Ουκρανία, να το κάνει μόνος  του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail