Ρωσική Πρεσβεία: Η προμήθεια βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις

(U.S. Air Force photo/Airman 1st Class Tristan Biese)
Freepen.gr - Η πιθανή προμήθεια βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε στρατιωτικοπολιτικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο στις 8 Φεβρουαρίου.

«Το Λονδίνο θα πρέπει να θυμάται πως κάτω από ένα τέτοιο σενάριο, η «αιματηρή σοδειά» που θα αποφέρει ο επόμενος γύρος κλιμάκωσης, καθώς και οι στρατιωτικοπολιτικές συνέπειες που θα προκύψουν από αυτό για την ευρωπαϊκή ήπειρο και ολόκληρο τον κόσμο θα εξαρτηθούν από τη συνείδησή του. Η Ρωσία θα βρει τα κατάλληλα μέσα για να ανταποκριθεί σε τυχόν εχθρικά βήματα της βρετανικής πλευράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πρεσβεία επεσήμανε ότι η «εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων» που πραγματοποιήθηκε από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι στο Λονδίνο θα ήταν ημιτελής χωρίς «να εκλιπαρούσε για άλλη μια παρτίδα όπλων που το Κίεβο έπαψε να χαρακτηρίζει ως "αμυντικά" εδώ και πολύ καιρό».

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μοίρα των συστημάτων πυροβολικού του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούνται τακτικά από τον στρατό του Κιέβου για να σφυροκοπούν ειρηνικές πόλεις και κωμοπόλεις στο Ντονμπάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη, εάν ποτέ αποσταλούν, θα χρησιμοποιηθούν επίσης σύντομα για αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες γειτονιές στις πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε που έχουν περιέλθει στη ρωσική προστασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε πριν από τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι στο Λονδίνο στις 8 Φεβρουαρίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκτείνει την εκπαίδευση για Ουκρανούς στρατιωτικούς, «από στρατιώτες μέχρι πεζοναύτες και πιλότους μαχητικών αεροσκαφών».

Το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε πως οι Ουκρανοί πιλότοι θα αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να «πετούν στο μέλλον εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη προδιαγραφών του ΝΑΤΟ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail