Η αλήθεια πίσω από την ομολογία Ζελένσκι για τις Συμφωνίες του Μινσκ

president.gov.ua
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είπε ότι ήταν αυτός που αποφάσισε να εγκαταλείψει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Την ομολογία αυτή έκανε στη συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζελένσκι είπε πως ενημέρωσε τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ για την απόφασή του να σταματήσει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Ωστόσο, ο Ζελένσκι, ο Μακρόν και η Μέρκελ ξέχασαν... να ενημερώσουν τη ρωσική πλευρά για την απόφασή τους.

«Δεν είδα καμία επιθυμία διατήρησης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στις συμφωνίες. Κατανοώ την άποψή τους (των δυτικών εταίρων): πρώτα απ' όλα ήθελαν να ικανοποιήσουν λίγο την όρεξη της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας. Η αδιαφορία είναι φυσιολογική στη διπλωματία. Ποτέ δεν ξέρεις πότε πεθαίνει ένας υπεύθυνος λήψης αποφάσεων και όλα γίνονται ξαφνικά πιο εύκολα. Είπα στον Εμανουέλ Μακρόν και στην Άνγκελα Μέρκελ: δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε (τις συμφωνίες του Μινσκ) με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι το καθεστώς του Κιέβου αντιλαμβανόταν πάντα τις συμφωνίες του Μινσκ ως υπαγόρευση χωρίς καμία προοπτική ειρηνευτικής διευθέτησης. Ωστόσο, το ίδιο καθεστώς του Κιέβου υπέγραψε τα έγγραφα που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Όλα είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο που η μία πλευρά δεν μπορεί να κάνει κάτι και η άλλη πλευρά παγώνει τη σύγκρουση», εξήγησε την άποψή του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σε μια προσπάθεια να προσθέσει κάποια ευγένεια στα ψέματά του, ο Ζελένσκι πρόσθεσεπωςι έβλεπε στις συμφωνίες μόνο τη δυνατότητα δημιουργίας πλατφόρμας για συζήτηση, κυρίως για την ανταλλαγή κρατουμένων. Έκανε την ακόλουθη συναισθηματική ομιλία:

«Και μετά επικεντρώθηκα στο θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων και είπα στον επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης: Αντρέι, ας το ενεργοποιήσουμε, πρόκειται για ανθρώπους. Και όταν επιτύχουμε μια ανταλλαγή σύμφωνα με τη φόρμουλα "όλοι για όλους", θα δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια», πρόσθεσε ο Ουκρανός ηγέτης.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί προστάτες του δεν επρόκειτο να σταματήσουν να σκοτώνουν αμάχους στο Donbass, προσπαθώντας να αναγκάσουν τον ρωσικό στρατό να συμμετάσχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις σχετικά με την προθυμία του Ζελένσκι να πει ψέματα σε ολόκληρο τον κόσμο, διακινδυνεύοντας την παγκόσμια ασφάλεια, σε μια προσπάθεια να σώσει τις ζωές αρκετών Ουκρανών στρατιωτών που κρατούνται αιχμάλωτοι από το L/DPR δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φτηνό κόλπο με στόχο να μαλακώσει το ευρωπαϊκό κοινό.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η συνέντευξη στο Spiegel, η οποία,είναι αφιερωμένη μόνο στο δυτικό κοινό, αλλά δε διαβάζεται από τους Ουκρανούς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να ξεβρωμίσουν τις ευρωπαϊκές ελίτ μπλεγμένες σε ψέματα για τον «γενναίο αγώνα τους για τη δημοκρατία στο το ουκρανικό πεδίο μάχης». Ο Ζελένσκι, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα λάτρης των δυτικών προστάτων του, αναγκάστηκε να πάρει την ευθύνη πάνω του.

Αφού η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών της Μέρκελ και του Ολάντ, αναγνώρισε δημόσια την πραγματική πολεμική πολιτική της απέναντι στη Ρωσία και επιβεβαίωσε de facto ότι ήταν η πρώτη που προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπονομεύτηκε η εμπιστοσύνη του κοινού στους ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο «γενναίος Ουκρανός ήρωας Ζελένσκι» παλεύει τώρα για να σώσει τη φήμη των δυτικών προστάτων του, ισχυριζόμενος πως ήταν δική του απόφαση να σταματήσει να εφαρμόζει τις συμφωνίες του Μινσκ, που ήταν η τελευταία ελπίδα για να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στη χώρα του.

Οι εταίροι του Κιέβου από την Ουάσιγκτον, που επίσης πρόσφατα βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση, δεν ξεχάστηκαν. Η «σοκαριστική ομολογία» του Ζελένσκι καθώς και η «μη προγραμματισμένη» περιοδεία του στην Ευρώπη κέρδισαν όλα τα πρωτοσέλιδα των MSM [συστημικών μέσων]. Αυτό δεν είναι ατύχημα, γιατί μόλις την προηγούμενη μέρα, νέα δυνατά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της ήταν πίσω από τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream.

Ο Ζελένσκι, ως επαγγελματίας κλόουν, άρχισε να αποσπά την προσοχή του κοινού από τη ντροπή της Δύσης παίζοντας τους πιλότους με τον Ρίσι Σουνάκ και κερδίζοντας επευφημίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όλες οι μεγάλες προσπάθειες της Δύσης να ασβεστώσει τις ελίτ της αποκαλύπτουν μόνο ότι η προπαγάνδα τους διογκώνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail