Η Ουκρανία τώρα είναι μια «μάχη υλικοτεχνικής υποστήριξης» – ΓΓ του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Με τη σύγκρουση στην Ουκρανία να μετατρέπεται σε «πόλεμο φθοράς», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε πως η Δύση δεν πρέπει να «υποτιμήσει» το πλεονέκτημα ισχύος πυρός της Ρωσίας. Ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε ότι το δυτικό μπλοκ ενισχύει την παραγωγή πυρομαχικών, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πώς σκοπεύει να νικήσει τη Ρωσία.

Μιλώντας στην Κριστίν Αμανπούρ του CNN στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Στόλτενμπεργκ είπε πως η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής μπορέσει να φέρει περισσότερα πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό στην πρώτη γραμμή από την Ουκρανία.

Η κατανάλωση πυρομαχικών της Ουκρανίας είναι «υψηλότερη από τη συνολική παραγωγή [του ΝΑΤΟ]», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση «δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Μέχρι στιγμής έχουμε εξαντλήσει τα αποθέματά μας, αλλά σε κάποιο στάδιο πρέπει να παράγουμε περισσότερα πυρομαχικά», είπε στην Αμανπούρ.

Από το περασμένο φθινόπωρο, η σύγκρουση στην Ουκρανία «μετατρέπεται σε πόλεμο φθοράς», είπε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι «ένας πόλεμος φθοράς είναι μια μάχη υλικοτεχνικής υποστήριξης όπως για το πώς μπορείτε να φτάσετε αρκετά πράγματα – υλικό, ανταλλακτικά, πυρομαχικά, καύσιμα – στην πρώτη γραμμή».

Ενώ ο Στόλτενμπεργκ ήταν σαφής σχετικά με την ανάγκη να αυξήσει το ΝΑΤΟ η παραγωγή όπλων, ήταν ασαφής σχετικά με το πώς η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση. Είπε στον Αμανπούρ ότι «κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος» και ότι «ίσως» θα επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ θα επιτρέψει στην Ουκρανία να καθορίσει πώς θα ήταν η «νίκη», αλλά δεν θα πει ευθέως ότι υποστηρίζει τον δεδηλωμένο στόχο του Κιέβου να καταλάβει το ρωσικό έδαφος της Κριμαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail