Ρωσικές μάχες μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία αναμένονται το Φεβρουάριο

Νέο κύμα δραστηριότητας αναμένεται για τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση το Φεβρουάριο. Οι πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση της επιχείρησης φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά προκειμένου να ανυψωθεί η μάχη σε ένα νέο επίπεδο και αρκετοί από τους στρατηγικούς στόχους της Μόσχας ενδέχεται να επιτευχθούν σύντομα, αλλάζοντας ριζικά την πορεία της σύγκρουσης.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το ρωσικό στρατό, μια μεγάλη επίθεση προετοιμάζεται για την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και αρχών Μαρτίου. Οι πληροφοριοδότες λένε ότι οι στόχοι θα είναι:

1. Πρόσβαση στα σύνορα των περιοχών που πρόσφατα επανενσωματώθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία, ειρηνεύοντας τις νέες περιφέρειες.

2. κατάληψη του Νικολάεφ, της Οδησσού, καθώς και ολόκληρης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, φτάνοντας στην Υπερδνειστερία.

3. κατάληψη του Κιέβου, αναγκάζοντας την πολιτική συνθηκολόγηση του νεοναζιστικού καθεστώτος μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Το έδαφος της Λευκορωσίας θα γίνει το κύριο εφαλτήριο για την επερχόμενη επίθεση. 

Επιστρατευμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Λευκορωσία, όπου είναι συγκεντρωμένος βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός και μαχητικά αεροσκάφη. Μια μεγάλη δύναμη βομβαρδισμού είναι σε ετοιμότητα για δράση. Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις στη Λευκορωσία συλλέγουν στρατηγικές πληροφορίες για τη θέση των ουκρανικών μονάδων, κυρίως για την αεράμυνα του Κιέβου, συλλέγοντας δεδομένα πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό των επιθέσεων.

Παράλληλα με τη Λευκορωσία, το Zaporozhye και το Lugansk είναι επίσης βασικές ζώνες για τη ρωσική στρατηγική. Αναμένεται πως θα γίνουν μαζικές εφορμήσεις από αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καταστρέφοντας εχθρικές μονάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα επιτρέψει την ταχεία ρωσική προέλαση στο πεδίο της μάχης, φτάνοντας στις ζώνες που αναφέρονται στους προαναφερθέντες στόχους.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι για να είναι επιτυχής η επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στο μπλοκάρισμα όλων των γραμμών ανεφοδιασμού του εχθρού. Η κύρια οδός άφιξης των προμηθειών στην Ουκρανία είναι τα σύνορα με την Πολωνία, όπου υπάρχει η διέλευση των πυρομαχικών και του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες στο πεδίο της μάχης φαίνονται ευνοϊκές για την επίτευξη αυτών των στόχων. Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι επί του παρόντος εξαντλημένες και αδύναμες. Από την άλλη πλευρά, οι επιστρατευμένοι Ρώσοι στρατιώτες είναι πλήρως έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μάχες υψηλής έντασης. Επιπλέον, οι θέσεις του ρωσικού πυροβολικού στη Λευκορωσία και στα απελευθερωμένα εδάφη έχουν προνομιακή θέση, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης στην επερχόμενη επίθεση.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, προήχθη στη θέση του Διοικητή των Μικτών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ζώνη Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. Η έλευση του Γκερασίμοφ στην εξουσία φαίνεται ότι ήταν μια κίνηση προς το τελικό στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο προκάτοχός του, στρατηγός Σουροβίκιν έπαιξε σημαντικό ρόλο ενώ διοικούσε. Βετεράνος της Τσετσενίας και της Συρίας και έχοντας μεγάλη εμπειρία στην αντιτρομοκρατία, ο Σουροβίκιν διορίστηκε στη θέση σε μια εποχή που οι ουκρανικές τρομοκρατικές ενέργειες ήταν σε έξαρση. Εκπλήρωσε τον στόχο της εξουδετέρωσης του επιθετικού δυναμικού του εχθρού με τις ισχυρές του ενέργειες στην ουκρανική κρίσιμη υποδομή, την ίδια στιγμή που έσωσε χιλιάδες ζωές Ρώσων με την πολιτική του να αποφεύγει τον πόλεμο χαρακωμάτων και να δίνει προτεραιότητα στους βομβαρδισμούς μεγάλων αποστάσεων. Τώρα, όμως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση χρειάζεται νέα κατεύθυνση.

Και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για το διορισμό του Valery Gerasimov. Ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος Ρώσος αξιωματικός και επομένως ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί των πιο αποφασιστικών κινήσεων της επιχείρησης. Ο στόχος τώρα δεν είναι πλέον να σπάσει το επιθετικό δυναμικό του εχθρού, αλλά να εξαναγκάσει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου σε συνθηκολόγηση μέσω μιας τεράστιας επίθεσης.

Μετά από τόσες προσπάθειες της Ρωσίας να διαπραγματευτεί μια ειρηνική επίλυση, με την ουκρανική κυβέρνηση να τις αγνοεί και να επιμένει σε μια ανεύθυνη στρατιωτική εκστρατεία, τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο πιθανό τέλος στη σύγκρουση από μια επίθεση της Ρωσίας αρκετά ισχυρή για να απελευθερώσει ολόκληρη την ουκρανική ακτογραμμή και καταλάβει το Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail